Nainen puoliksi virheäksi ja puoliksi vaaleaksi maalattu seinä ruokailutilassa

Color Now 2022 kokoelma visualistien silmin

Muistoja lapsuudenkodistamme ja luonnon tuntua – värit voivat viedä meidät matkalle ajassa ja tilassa.

Värit voivat muistuttaa meitä ihmisistä, joita rakastamme, elämämme tärkeistä hetkistä sekä tulevaisuuden toiveistamme ja unelmistamme. Color Now 2022 -kokoelman väreillä herätät nämä tunteet eloon kodissasi. 

Keskustelimme vuoden 2022 värikokoelmasta eri osaamisalueiden visualistien kanssa. Mitä mieltä he ovat kokoelmasta ja millaisia ​​ajatuksia ja muistoja värit heissä herättävät? 

Krista Keltanen

Viimeiset kymmenen vuotta valokuvaaja Krista Keltanen on keskittynyt kuvaamaan koteja ja niiden sisustusta. Harmonisoimalla värejä syntyy täydellinen kuva. Voit seurata Kristaa Instagramissa @kristakeltanen tai vierailla hänen verkkosivuillaan kristakeltanen.fi.

Pehmeä vihreä sävy seinällä ja korkokengät lattialla

"Rakastan Color Now 2022 -kokoelmaa! Tulee mieleen suomalaiset suot, sillä niistä on mahdollista löytää kaikki kokoelman värit yhdellä silmäyksellä. Astuin heti samaan mielentilaan, joka minulla on, kun lähden aamukävelylleni tai valokuvaamaan luontoa, mitä rakastan tehdä. Lempivärini on X447 Merisavu, jota käyttäisin ruokasalimme seinillä. Meillä on samansävyinen kaakeliuuni kuin L478 Tuukihaukka, ja mielestäni nämä värit sopivat hyvin yhteen. Lisäksi työlistallani on maalata yksi kaappi, johon kiinnostaisi kokeilla X499 Lakritsia."

Maalari seisomassa seinän edessä, jossa on useita värejä maaleja

Roy Aurinko on taidemaalari ja visuaalinen kuvataiteilija. Sisustussuunnittelussa hän suosii neutraaleja sävyjä, mutta abstraktissa ja ilmeikkäässä taiteessa hän leikittelee tärkeimmillä työkaluillaan, väreillä. Löydät Royn työt hänen verkkosivuiltaan royaurinko.com ja Instagramista @royaurinko.

Sinivihreä paneeliseinä puisen ruokailuryhmän takana

”Värit ovat työni lähtökohta ja lopputulos. Nähdessäni Color Now 2022 -malliston yllätyin, kun löysin omasta tämän hetkisestä paletistani samanlaisia värejä. Tämä sai värit tuntumaan minulle tutuilta. Sisätiloissa käyttäisin X447 Merisavua makuuhuoneen maalaamiseen, koska olemme yhdessä puolisoni kanssa miettineet yhden seinän korostamista jollakin sävyllä. Myös L478 Tuulihaukka pisti silmään. Se vei minut takaisin 70-luvulle ja lapsuudenkotiini. Äitini käytti seinillämme ruskeita sävyjä ja muistan vieläkin sen tietyn maalin hajun."

Peeta Pelotla istumassa tilassa, jossa harmaansävyinen seinä

Peeta Peltola on yrittäjä, Bo Living -lehden päätoimittaja ja luova neuvonantaja. Hän on innostunut muodista ja sisustussuunnittelusta. Hänen mukaansa mitä muodissa tapahtuu ensin, sisustus seuraa perässä. Peetan löydät Instagramista @peetapeltola.

Kirkas keltainen seinä ja musta marmoritaso keittiössä

”Työssäni minun on helpompi leikitellä väreillä. Omassa kotiympäristössäni pidän neutraaleista väreistä, kuten beigestä ja ruskeasta. Suuria muutoksia pohdiskelen aina pitkään, esimerkiksi ekologisista syistä, vaikka haluaisinkin lisätä väriä kotiini. K396 Safari Color Now 2022 -kokoelmasta tuo esiin muistoja lapsuudenkodistani, jossa meillä oli keltaiset seinät. Suosikkini on kuitenkin Vuoden väri L478 Tuulihaukka. Se tuntuu lämpimältä, kodikkaalta ja mukavalta ー kuin halaukselta. Siksi käyttäisin sitä makuuhuoneessa tai käytävässä. Pienemmille yksityiskohdille, kuten oville tai jalkalistalle, käyttäisin S440 Silkkitietä. Kirkas väri saa yksityiskohdat erottumaan.”

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi