Ripaus roosaa betoniseinään

Ripaus roosaa betoniseinään

MAMI GO GO -blogin Minttu maalasi päivässä makuuhuoneeseen näyttävän tehosteseinän Tunto Hieno -struktuuripinnoitteilla. Upea lopputulos on kuin moderni betoniseinä, jossa on ripaus haaleaa roosaa.

Yksilöllinen efektipinta

Minttu käsitteli makuuhuoneen seinät Tunto Hieno -struktuuripinnoitteilla, sävyinä Mantteli M499, Laasti X487 ja Näsiä H417, jotka löytyvät Tunne Väri -kartasta. Tunto-sarjan Tunto Hieno on hienojakoinen struktuuripinnoite. Sillä voit luoda yksilöllistä efektipintaa ja hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin. Työstötapoja ja värejä yhdistelemällä Tunto-pinnan mahdollisuudet ovat rajattomat. 

"Tykkään itse ainakin paljon tuosta lopputuloksesta. Tumma seinäpinta sopii mielestäni kivasti makkariin, josta betonimainen pinta tekee taas kevyemmän."

Minttu, Mami GO GO -blogi

rouhea makuuhuoneen seinä maalattu tunto hienolla
rouhea  seinä maalattu tunto hienolla
Näin toteutat idean

Tunto Hieno kuivuu nopeasti, joten muutoksen voi saada aikaan yhdessä päivässä.

seinien esikäsittely
1. TEE ESITYÖT

Pyyhi seinän pinta ennen käsittelyä. Jos seinä on selvästi likainen, pese pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä.

osittain maalattu seinä
2. POHJAMAALAA

Pohjamaalaa seinä täyshimmeällä Harmony-maalilla, sävy Mantteli M499.

maalipurkkeja ja teloja lattialla
3. SEKOITA

Sekoita Tunto Hieno -struktuuripinnoitteet. Varaa jokaiselle sävylle oma kaukalo, sekoitustikku ja tela. Kaada pinnotteita kaukaloihin.

Seinan maalaus telalla
4. TELAA

Levitä Tunto Hienon eri sävyt (Näsiä H417, Laasti X487 ja Mantteli M499) ristiin rastiin paksusti pitkänukkaisilla teloilla noin 1m²:n alue kerrallaan.

Tunto hienolla kuvioitu seinä
5. KUVIOI

Kuvioi pinta muovisella tapettilastalla pehmeästi ristiin rastiin sivellen, niin että pintaan jää selkeä struktuuri. Jatka Tunto Hienon levittämistä ja muovilastakuviointia neliö kerrallaan.

Mami gogo blogger

Idean toteuttaja: Mami GO GO

Mami GO GO -blogissa pääset kurkistamaan helsinkiläisen Mintun elämään ja kotiin. Välillä paljastetaan myös vaatekaapin, ostoskassin sekä päivällislautasen sisältöä. Minttu on kahden pienen pojan sinkkuäiti, joka rakastaa punaista huulipunaa, inhoaa kiirettä ja näkee kauneutta arkisissa asioissa.

Lue Mintun mietteet projektista blogissa >>

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi