olohuoneen seinän sävy Angora

Olohuone ja työpiste samassa tilassa

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski loi rauhallisen tunnelman olohuoneeseen Color Now 2017 Hazy-värikokoelman harmonisilla sävyillä. Olohuoneessa sijaitseva työpiste sai tilan vaaleaan pääväriin sointuvan vihreän sävyn.

Tilan tuntua vaalealla Angoralla, työpiste erottuu yhteensopivalla sävyllä

”Jotta korkea ja avara tila säilyttäisi osan itseään, valitsin pääväriksi H466 Angoran. Vaalea väri säilytti tilan korkeuden, mutta samalla tilan yleistunnelma pehmeni ja rauhoittui,” Riikka Kantinkoski kertoo. 

”Olohuoneen työpisteen seinäpinnat maalattiin Nefriitillä ja se ryhditti tilaa. Nefriitin ja Angoran sävyt sopivat lisäksi saumattomasti toisiinsa, joten lopputulos säilyi rauhallisena. Kaiken kaikkiaan tilasta syntyi kaunis ja kodikas kokonaisuus, jonne kelpaa kutsua ystävät viihtymään.”
 

VINKKI! Helpota värin valintaa. Voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä. Testaa sävyjä suoraan maalattavalle seinälle sävytestereillä. Sävytestereitä saa kolmen kappaleen pakkauksissa.

Tilaa värimateriaaleja >>

beige olohuoneen maalattu seinä
beige olohuoneen maalattu seinä
vihreä työhuoneen maalattu seinä

Inspiroidu Riikan stailaamasta olohuoneen muodonmuutoksesta

Näin toteutat Riikan ideat

Seinän maalaus

1.    Puhdista seinäpinta liasta ja rajaa maalattavat alueet maalarinteipillä.
2.    Maalaa seinä Tikkurilan täyshimmeällä Harmony-sisustumaalilla kahteen kertaan, isompi ala nudella Angora-sävyllä ja pienempi harmaanvihreällä Nefriitillä. Käytä maalatessa jatkovartta ja runsaasti maalia tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Muista tehdä telalla lopuksi tasausvedot alhaalta ylös.

Lue tarkemmat ohjeet sisäseinän maalaamiseen >>

Kalusteen maalaus

1.    Puhdista maalattava pinta liasta ja hio se. Pyyhi hiontapöly.
2.    Pohjamaalaa kaluste Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.
3.    Maalaa kaluste 1-2 kertaan himmeällä Helmi 10-kalustemaalilla kalustemaalitelaa ja sivellintä hyödyntäen.

Lue tarkemmat ohjeet kalusteen maalaamiseen >>

Riikka kantinkoski blogger

Idean toteuttaja: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi