Structure effect livingroom walls

Vaalea akvarelliseinä

Olohuoneen tehosteseinä on maalattu Tikkurilan Tunto Hieno -struktuuripinnoitteen kahdella eri sävyllä. Näillä selkeillä ohjeilla maalaat uuden tunnelman tilaan!
Hienorapattu struktuuri

Olohuoneen tehosteseinä on maalattu Tikkurilan Tunto Hieno -struktuuripinnoitteen kahdella eri sävyllä: F487 Höyhen ja 1944. Tunto Hieno on Tunto-sarjan hienojakoisin struktuuripinnoite.  Sillä voit luoda yksilöllistä efektipintaa ja hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin. Työstötapoja ja värejä yhdistelemällä Tunto-pinnan mahdollisuudet ovat rajattomat. 

Vaalea akvarelliseinä tunto hienolla
Vaalea akvarelliseinä tunto hienolla
pese seinät ennen maalausta
1. TEE ESITYÖT

Pyyhi seinän pinta ennen käsittelyä. Jos seinä on selvästi likainen, pese pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä.

maalaa pinta telalla
2. TELAA ENSIMMÄINEN KERROS

Sekoita Tunto Hieno -struktuuripinnoite huolellisesti ennen maalaamista. Maalaa efektiseinä n. 40 cm:n kaistaleissa. Telaa ensin seinään ohuehkona kerroksena vaalea Tunto Hieno -struktuuripinnoite, sävy F487 Höyhen. Käytä pitkäkuituista telaa. Kostuta telaa hieman vedellä, jotta maali tarttuu siihen paremmin. Uusi tela on pestävä hyvin edellisenä päivänä.

kuvioi seinä siveltimellä
3. LISÄÄ TUMMEMPI SÄVY

Kun vaalea pinnoite on vielä kosteaa, lisää siveltimellä sinne tänne tummempaa Tunto Hienoa, sävy 1944. Vähemmän tummia länttejä tarkoittaa vaaleampaa lopputulosta ja päinvastoin.

levitä lastalla tunto hienoa
4. TASOITA

Herkkä pinta, jossa sävyt sekoittuvat hieman toisiinsa, syntyy kun pinta vedetään tapettilastalla tasaiseksi ylhäältä alaspäin. Käytä pyöreäkulmaista tapettilastaa ja paina vain sen verran, että pinnasta tulee sileä. Poista ylimääräinen pinnoite lastasta ennen seuraavaa vetoa.

työskentele pieni kaistale kerrallaan
5. ALOITA SEURAAVA KAISTALE

Työskentele osissa, esim. 40 cm:n levyinen alue kerrallaan. Kun ensimmäinen efektiseinän kaistale on saatu valmiiksi, maalataan seuraava samanlevyinen kaistale. Seuraava kaistale voi tulla hieman aiemman päälle, jolloin kuviosta tulee saumattomasti jatkuva.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi