Fjord green study room

Työtilan seinät ja hyllyt vihreällä Vuono-sävyllä

Valkoisen vuoren rinteillä -blogin Katja uudisti työhuoneen seinät, listat ja hyllyt smaragdinvihreällä Vuonolla. Seinän värien rohkea muutos saatiin aikaan päivässä ja lopputuloksen viimeistelee maalatut hexagon-hyllyt.

Smaragdinvihreä värisävy löytyi ison A4-värimallin avulla

Katja halusi työhuoneen seinien sävyksi ajankohtaisen vihreän M442 Vuonon ja värin valinta varmistui Tikkurilan ison A4-värimallin avulla. Seinämaaliksi valikoitui himmeä Joker-sisustusmaali. Jokerilla maalattu pinta on helppo pyyhkiä ja tuotteella on Allergia- ja astmaliiton tunnus. Jalkalistat, kehykset ja hyllyt maalattiin puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla, jonka pintaan sormenjäljet eivät tartu niin helposti.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.

Tilaa iso A4-värimalli tästä >>

Vuonon vihreä seinä
Vihreällä maalattu työhuoneen seinä jossa koriste

Työtila ennen ja jälkeen muutoksen

Aiemmin valkoinen työtila muuntui intensiiviseksi Vuono-sävyllä ja huonetta koristaa daybed sekä vaalea työpiste.

"Olen pitkään haaveillut seinästä, joka huokuu elinvoimaista luonnonläheisyyttä, syvänpuhuvaa vehreyttä, tummaa havumetsän sävyä. En oikein osaa nimetä tämän kaipuun alkulähdettä, mutta muistan vain aikanani, että Vuono osui ja upposi heti kun sen näin :)." - Katja, Valkoisen vuoren rinteillä -blogi

Työhuonen ennen maalausta
Ennen maalausta
Työhuone jälkeen maalauksen
Maalauksen jälkeen

Näin toteutat idean

Jos haluat tehdä työhuoneeseesi bloggaajan ideat, esikäsittele ensin kalusteet (hyllyt ja jalkalistat) ja pohjamaalaa ne. Sen jälkeen siirry seinän esikäsittelyyn ja maalaamiseen. Kun seinä on maalattu, voit jatkaa kalusteiden pintamaalaamiseen. Näin työtilan muutos valmistuu helposti parissa päivässä.

Seinän maalaus:

Esivalmistelut ennen maalausta
1. PUHDISTA JA SUOJAA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

seinän maalaaminen vihreäksi
2. MAALAA

Sekoita Joker-sisustusmaali ja maalaa seinä 2 kertaan. Joker on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

Jalkalistan ja hyllyjen maalaus

Jalkalistojen maalaus
3. PUHDISTA, HIO JA MAALAA

Puhdista kalusteen pinnat Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua. Hio aiempi maalipinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölyharjalla tai pölynsidontaliinalla.

Pohjamaalaa kertaalleen kaluste Helmi Pohjamaalilla kalustemaalitelalla tai siveltimmellä. Anna kuivua 5 tuntia ennen pintamaalausta.

Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Valkoisen vuoren rinteillä blogi

IDEAN TOTEUTTAJA: Valkoisen vuoren rinteillä

Valkoisen vuoren rinteillä -blogin kautta pääset tutustumaan valokuvausta ja sisustamista rakastavan Katjan kotiin, josta löytyy kaikkea kaunista ja inspiroivaa. Erityisen lähellä sydäntä on skandinaavinen sisustustyyli, jota höystetään vanhoilla, uniikeilla esineillä, rehellisellä lapsiperheen arjella sekä ripauksella kiinnostavia ratkaisuja.

Lue Katjan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi