Kauniilla työkaluilla pihatyöt sujuvat leikiten
Pienilläkin yksityiskohdilla on väliä, tai ainakin ne voivat tuoda roimasti lisää motivaatiota pakollisiin puuhiin. Näin tuumi myös Vihreä Talo -blogin Annika tarttuessaan pensseliin. Vanhat kottikärryt ja katuharja saivat uuden ilmeen ja pihan työkaluja ei tarvitse piilottaa varaston uumeniin!

Oletko koskaan ajatellut, että vanhat kottikärryt voisi maalata? Uusia kottikärryjä ei hevillä hankita, mikäli ainoa vaiva on rapistuva maali. Mutta mikä maali tarttuu kovaa kulutusta kokevaan metallipintaan? Tuunausprojektin aluksi Vihreä Talo -blogin Annika ottikin yhteyttä Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoihin, josta maalivinkkien lisäksi sai kätevästi myös työohjeet. 

Kestävää pintaa kottikärryille ja viimeinen silaus katuharjalle

Maaliksi valikoitui Unica Ulkokalustemaali, joka on kestävä erikoisalkydimaali puu- ja metallipinnoille sisällä ja ulkona. Puolikiiltävän pinnan jättävälle maalille valittiin sävyksi tumma vihreänsävy N439 Syvänne, joka löytyy Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta. Syvä vihreä sopii loistavasti puutarhan kasveihin ja tekee kottikärryistä tyylikkään osan pihasisustusta.

Vanha kottikärry ennen maalausta
Kottikärryt uuden maalipinnan ehostamina

Samalla puhelulla Tikkurilan Maalilinjalle Annika sai vinkin, että katuharjan varren voi käsitellä Patio Verso -puuöljyllä, joka on koostumukseltaan täysin myrkytön. Harjanvarsi vie puuöljyä sen verran vähän, että tähän voi käyttää myös kasvilaatikkojen käsittelystä jääneen öljyn! Annika valitsi Patio Verso -puuöljyn neljästä valmissävystä hillityn kelonharmaan värin.

Vanha puinen katuharja oli saanut pintaansa homepilkkua. Patio Verso -puuöljy suojaa ja kaunistaa harjan puupinnan. Harjan taustalla oleva terassi on käsitelty vuosi sitten Valtti Plus Terassiöljyllä mustaksi ja on edelleen kuin uusi!
Harja ennen käsittelyä
Harja öljykäsittelyn jälkeen

Näin toteutat idean:

Pihan työkalujen pienissä tuunauksissa ei mene kauaa aikaa. Varaa kottikärryjen maalaukseen muutama ilta, jotta Unica Ulkokalustemaali ehtii kuivua kunnolla. Harjanvarsi valmistuu yhdessä illassa. 

Kottikärry komeaksi

1. Puhdista

Puhdista vanhan kottikärryn pinta Tikkurila Maalipesu -puhdistusaineella. Poista mahdollisesti irtoava maali.

2. Maalaa

Maalaa kottikärryt Unica Ulkokalustemaalilla käyttäen laakapinnoilla pientä kalustetelaa ja yksityiskohdissa sivellintä. Odota maalipinnan kuivumista ja toista käsittely tarvittaessa. 

Harmaa harjanvarsi on terassin kaunistus

1. Puhdista

Puhdista harjan puuosat Tikkurila Terassi- ja Kalustepesu -puhdistusaineella. Pese harjanvarsi runsaalla vedellä ja anna kuivua.

2. Öljyä harjanvarsi

Levitä Patio Verso -puuöljy siveltimellä. Sivele ohuita kerroksia, jotta pintaan ei muodostu kalvoa.

IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä Talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.