Terrace ready for summer

Terassi valmiiksi kesäiltoihin

Vihreä talo -blogista tuttu Annika tuunasi terassinsa kesän rennoksi oleskelutilaksi. Terassi öljyttiin kelonharmaaksi ja pihakalusteet maalattiin pastellin sävyillä.
Maalattu tuoli ja käsitelty terassi
Kaunis puutarha
Pihapiirin kruunaavat sauna ja tummanharmaa vilvoitteluamme

Työohje terassille

Koko maalausprojekti lähti liikkeelle kuluneesta terassista. Terassi käsiteltiin kelonharmaalla Valtti Plus Terassiöljyllä, jolla on ennennäkemätön säänkesto. Valtti Plus Terassiöljyllä saat hienon, puun ilmettä korostavan värin ja tuote ehkäisee puun tikkuuntumista, haalistumista ja halkeilua säärasituksessa.

Terassin pesu ennen käsittelyä

Terassin pesu Terassi- ja Kalustepesulla poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan.

1. Sekoita purkillinen pesuainetta viileään veteen avoimessa muoviastiassa etiketin ohjeiden mukaisesti.

2. Levitä Terassi- ja Kalustepesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna pinnan kuivua. Kuivumisaika riippuu sääolosuhteista.

Sekoita tuote hyvin ennen käyttöä

3. Sekoita Valtti Plus Terassiöljy huolellisesti.

Terassilastalla öljyäminen

Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo ja nopea tehdä terassin öljykäsittely. Työväline yltää myös lautojen väleihin niiden leveydestä riippuen ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren.

4. Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Terassilastalla pystyt käsittelemään terassilautojen välit niin, että työnnät lastan väliin vinoittain kärki edellä. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.

HUOM! Tuotteen kostuttamat rievut ja trasselit jne. voivat syttyä itsestään muutaman tunnin kuluttua. Tällainen jäte on kerättävä erilleen ja säilytettävä esim. vedellä kostutettuna ennen hävitystä.

Pihakalusteet

Samalla kun terassi kunnostettiin, kiinnitettiin huomiota pihan kalusteisiin. Kalusteiden väreiksi valikoitui kesäiset pastellit, Näsiä H417 ja Mentoli J442. Vanha amme päätettiin kontrastiksi maalata harmaalla Mantteli-sävyllä M499.

Maalipurkkien kannet
Maalattu pihakaluste
Maalattu pihakaluste

Puiset kalusteet

Annika maalasi puiset, käsittelemättömät pihatuolit vaaleanpunaiseksi ja vanhan istutuspöydän puuosat turkoosiksi Unica Akva -maalilla. Pinnat hiottiin, puhdistettiin ja sen jälkeen maalattiin kahteen kertaan.

Maalattu amme

Valurauta-amme

Ammeen ulko-osan Annika maalasi harmaaksi Unica-ulkokalustemaalilla. Vanhan ammeen pinta hiottiin, puhdistettiin ja maalattiin pariin otteeseen.

Huom! Ohje koskee vain ammeen ulkopuolta, ei upotusvesirasitusta.

Vihreä talo blog

Idean toteuttaja: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi