Valkovaaleansininen lastenhuone, jossa äiti ja tytär ovat leikkimässä

Värikäs lastenhuone syntyy yhdessä

Yhdistä lapsesi toiveet omiin värimieltymyksiisi ja inspiroidu luomaan värikäs lastenhuone, joka sopii sekä sinun että lapsesi tyyliin.

Tasapaino sinun värimieltymystesi ja lapsesi sisustustoiveiden välillä – mahdoton tehtävä?

Lastenhuoneen värimaailman valitseminen voi olla melkoinen pulma. Kuinka löytää yhteinen sävel, jos lapsi ihailee herkullisia ja täyteläisiä värejä, ja itse taas pidät pehmeistä ja hienovaraisista sävyistä?

Lastenhuoneen remontti voi olla hauska projekti, ja molempia osapuolia miellyttävän värin löytäminen on kyllä mahdollista. Kokosimme vinkkejä, joiden avulla voit rajata värivaihtoehtoja ja löytää täydelliset sävyt värikkääseen lastenhuoneeseen.

Valkovaaleansininen lastenhuone, jossa äiti ja tytär ovat leikkimässä

1. Ajattele värikkäästi

Jos sinulla on tapana kieltäytyä lapsesi värikkäistä ehdotuksista, kannattaa ehkä pohtia, mitä liiallinen värien käyttö merkitsee sinulle. Yritätkö ehkäpä sisustaa lastenhuoneen samoilla säännöillä kuin kodin muutkin huoneet? Klassisten sävyjen lisäksi on olemassa monia värikkäitä, mutta kuitenkin hillittyjä vaihtoehtoja. Jos lapsesi toivoo vihreää tai sinistä seinää, niin miksi et valitsisi sitä? Mistä tahansa väreistä löytyy hillitympiäkin sävyvaihtoehtoja, jolloin yleisilme ei muutu ylivoimaiseksi. Lapsen toivoman värikkään vaihtoehdon valitseminen beigen, harmaan tai valkoisen sijaan on tapa juhlistaa lapsesi näkökulmaa.

Lapsi leikkimässä majassa vihreäksi maalatussa lastenhuoneessa
Colour Master -sovelluksella kokeillaan väriä olohuoneen seinään

2. Hyödynnä sävytestereitä tai kokeile Colour Master -sovellusta

Vieraile rautakaupassa ja kerää värinäytteitä sävyissä, joista sinä ja lapsesi pidätte. Kotona voitte esimerkiksi pelata peliä, jossa poimitte vuorotellen suosikkejanne pienestä kokoelmasta kerrallaan. Ne sävyt, jotka molemmat valitsevat, ovat voittajia.

Kun olet rajannut värivaihtoehdot muutamaan, testaa sävyjä Colour It -sävytestereillä juuri siinä tilassa, johon sävy tulee. Sävytesterit sisältävät kolme testerikokoista maalipurkkia valitsemissasi sävyissä. Sävyjen näkeminen suoraan seinäpinnalla antaa sekä sinulle että lapsellesi paremman käsityksen siitä, miltä sävy näyttäisi huoneessa.

Lapset myös nauttivat erilaisista peleistä ja sovelluksista, joten kannattaa kokeilla Colour Master -sovellustamme: kokeile napin painalluksella eri värejä seinille omiin valokuviisi ja katso, miltä sävyt näyttäisivät sinun kotonasi.

3. Etsi vastaava väri mutta hillitympänä

Toivooko lapsesi huoneeseen kirkasta vaaleanpunaista tai smaragdinvihreää? Jokaisesta väristä löytyy useita eri sävyjä, joten sinun tarvitsee vain vilkaista Tunne Väri 2020 -värikokoelmaamme löytääksesi sopivan värin rauhallisemmassa sävyssä ja hieman keskustella sen jälkeen lapsesi kanssa. Esimerkiksi kirkkaan pinkin sijaan voit ehdottaa H417 Näsiää tai J407 Siestaa. Jos etsit hillitympää vihreää, kokeile S451 Majaa tai kirkasta mutta kuitenkin hillittyä taivaansinistä kurkkaa H353 Lemmikki.

Kun harkitset yhden värin eri sävyjä, katso niitä rinnakkain värimallien avulla. Tämä on helpoin tapa ymmärtää eri sävyjen erot.

4. Yhdistä neutraalin sävyn kanssa

Jos sinä ja lapsesi leikittelette hieman ja olette innokkaita kokeilemaan kirkkaampiakin värejä, niin antakaa mennä! Joskus räikeät värit voivat hyötyä vierekkäisistä neutraaleista sävyistä, jotka viilentävät ja rauhoittavat yleisilmettä. Kokeile yhdessä lämpimien, eläväisten värien kanssa lämpimän sävyistä neutraalia, kuten F392 Kaakaovoita. Kylmien sävyjen yhdistäminen taas kylmän sävyiseen neutraaliin, kuten F428 Ketjuun, on aina hyvä idea.

Puolipaneeliseinän avulla voit yhdistää kaksi väriä yhdelle seinälle sujuvasti. Voit myös vaihtoehtoisesti jakaa seinän kahtia ja maalata sen kahdella värillä. Taivaansinisellä H353 Lemmikillä maalattua puolipaneeliseinää voi rauhoittaa jollakin hillityllä sävyllä, kuten F428 Ketju.

Taivaansiniseksi maalattu lastenhuoneen paneeliseinä ja keltainen työpöytä

5. Käytä vain ripaus voimakasta väriä

Kaikkien huoneen seinien maalaus ei ole ainoa vaihtoehto. Sen sijaan voit maalata myös vain tietyn yksityiskohdan, joka kaipaa väriä: oli se sitten huonekalu, ovi tai vaikkapa jalkalistat. Kokeile esimerkiksi maalata pöytä S302 Greipillä tai tehosteseinä H417 Näsiällä. Maalatessa ei välttämättä tarvitse maalata seiniä vain yhdellä värillä, vaan voit myös antaa lapsesi olla taiteilija ja päättää, millaisia ​​aiheita hän haluaa seinillään nähdä. Voit maalata kolmion koristamaan yhtä kulmaa tai suorakulmion sängyn tai työpöydän kehykseksi.

6. Älä ota liian vakavasti

Kotisi seinät kaipaavat ajoittain huoltoa, joten jos valittu väri alkaa kyllästyttämään, on aina mahdollisuus valita uudelleen. Loppujen lopuksi kodin pitäisi tuntua kodilta kaikille siellä asuville – jos kirkkaanvärinen seinä saa lapsesi iloiseksi, niin miksi et valitsisi sitä? Aina voi kuitenkin maalata uudelleen.

Äiti ja tytär sängyllä leikkimässä oranssissa lastenhuoneessa

Turvalliset maalit lastenhuoneeseen

Kun valitset maalia lastenhuoneeseen, kiinnitä erityistä huomiota tuotteiden laatuun ja turvallisuuteen. Sisäilmaa puhdistava täyshimmeä Harmony Clean Air, himmeä Joker ja täyshimmeä Harmony ovat ympäristömerkittyjä seinämaaleja, joilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnus, mikä tekee näistä erinomaisen vaihtoehdon lastenhuoneeseen. Huonekalumaaleilta Helmi 10 ja Helmi 30 löytyy M1-sertifikaatti ja Joutsenmerkki, eli ne täyttävät myös lelujen pintakäsittelylle asetetut tiukat vaatimukset.

KURKKAA LISÄÄ IDEOITA LASTENHUONEESEEN
INSPIROIDU
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi