Hillitty roosa seinä lastenhuoneessa värikkäin sisustuselementein

Värikkäitä koteja eri tyyleissä – Inspiraatiota Instagramista

Kaipaatko sisustusinspiraatiota? Tutustu kahden Instagram-seuraajamme hämmästyttäviin koteihin, joissa on erottuva ja värikäs tunnelma.

Kristiina Kolkka, @kristiinakolkka, on vintagea rakastava DIY-intoilija, joka asuu miehensä sekä 5- ja 8-vuotiaiden tyttäriensä kanssa Espoossa. Hänen sisustustyylinsä on leikkisä ja seikkailunhaluinen. Jos hän näkee jotain mistä hän pitää, hän alkaa heti pohtimaan miten idean voisi toteuttaa heidän kotonaan. 

"Kotimme on enemmänkin maksimalistinen kuin minimalistinen. Muutama vuosi sitten kotimme oli täynnä mustaa, valkoista ja betonia. Yhtäkkiä aloin miettiä millaisia muistoja se jättää lapsilleni – ja silloin aloin lisätä värejä kotiimme. Haluan lastemme muistavan värikkään kodin täynnä yksityiskohtia ja kauniita esineitä."

Hillitty roosa seinä lastenhuoneessa värikkäin sisustuselementein

Tyttärieni huoneen terrazo-kuvion olen luonut itse pahvimalleilla ja ylijääneillä maaleilla. Ylempi taustaväri on Tikkurilan G467 Herkkusieni ja alempi V416. Tyttäreni rakastavat lopputulosta. Ennen huoneessa oli kylmät harmaat seinät, mutta tämä hillitty sävykuvio sopii lastenhuoneeseen paljon paremmin.

Makuuhuone, jossa siniset seinät ja luonnonmateriaaleja

"Muuttaessamme tähän kotiin jätimme yläkerran valkoiseksi ja alakerran tummaksi – näin päädyimme myös maalaamaan makuuhuoneemme seinän mustaksi. Jossain vaiheessa aloin kaipaamaan hieman kevyempää ja vaaleampaa tunnelmaa, joten sain idean asentaa sinne puiset säleet. Vaikka seinä on musta, pinta on elävä ja näyttää joka kerta hieman erilaiselta."

 

Annika, @annikamon_, asuu Kouvolassa kahden koiransa ja kahden kissansa kanssa. Hänen sisustustyylinsä on sekoitus modernia ja retroa ja kodista löytyy paljon käytettyjä aarteita. Annikan tyylillle ominaista on luonnonmateriaaleista valmistetut huonekalut – etenkin tiikki – yhdistettynä rikkaisiin väreihin seinillä. 

kirkkaanvihreä seinä käytävällä, joka on koristeltu puukoristeilla

Etenkin hillityt sävyt ovat mieleeni ja sisätiloissa vihreä on sävy, josta tykkään eniten. Se on rauhoittava ja neutraali sävy. Liian kirkkaat tai räikeät sävyt eivät vastaa mieltymyksiäni. Kuvan vihreä seinä on kotini yläaulassa. Jo ennen maalausta olin päättänyt, että se tulee olemaan vihreä, mutta pohdin sävyä pitkään. Tutustuin Tikkurilan värikarttaan ja valitsin sävyn L374 ja onneksi se oli juuri sellainen kuin toivoin.

siniset seinät olohuoneessa, joka on sisustettu puisin huonekaluin

Olohuoneen sinisen seinän sävy on Tikkurilan S491 Petrooli. Olohuoneessa on eniten valoa, joten uskalsin kokeilla siellä tummaa sävyä ja olen iloinen, että tein niin. Petrooli sopii hienosti 50-luvun inspiroimaan sisustukseen. Olohuoneessa on tiikistä valmistettu sohvapöytä, kukkapöytä ja vanha lipasto. Lisäksi sieltä löytyy paljon huonekasveja saviruukuissa, jotka mielestäni sopivat hienosti seinän sävyyn. Tuntuu siltä, että kaikki näyttää hyvältä tämän sävyn kanssa. 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi