Maalausvälineiden puhdistus
Maalausvälineiden puhdistus
Miten maalaustyövälineet tulee puhdistaa maalausurakan jälkeen? Täältä löydät kätevät ohjeet työvälineiden pesuun.

Maalatun pinnan näyttäessä valmiilta ja kauniilta, on vuorossa työvälineiden puhdistus. Työvälineistä kannattaa pitää huolta, sillä samoilla välineillä voit toteuttaa uusia innostavia maalausprojekteja jatkossakin.
 

 • Puhdista työvälineet heti käytön jälkeen, jotta voit seuraavan inspiraation iskiessä aloittaa työsi puhtailla työvälineillä ja hyvillä mielin! Poista ylimääräinen maali työvälineistä pyyhkimällä maali esimerkiksi maalipurkin reunaan, paperiin tai sanomalehteen.
   
 • Jos maalausurakkasi jatkuu vielä seuraavana päivänä, laita sivellin tai tela muovipussiin. Sulje muovipussi tiiviisti. Näin säästyt ylimääräiseltä pesutyöltä ja työvälineet ovat valmiina seuraavan päivän maalausta varten.
   
 • Jos työvälineiden pesu on unohtunut ja siveltimet ovat kuivia ja kovettuneita, kokeile liottaa niitä Pensselipesussa. Jos tämä ei auta, hävitä ne sekajätteen mukana.
   

Vesiohenteiset tuotteet

 • Vesiohenteisilla tuotteilla maalattaessa työvälineiden pesuun suositellaan vettä tai Tikkurilan Pensselipesua

 • Älä pese maalausvälineitä hanan alla juoksevassa vedessä-

 • Kaada vesi tai Pensselipesu erilliseen astiaan, ja laita työväline sinne likoamaan. Liotuksen jälkeen poista ylimääräinen Pensselipesun ja maalin seos siveltimestä, esim. paperiin tai sanomalehteen pyyhkimällä, ja huuhdo sivellin vasta sen jälkeen hanan alla.

Hävitä pesujäte asianmukaisesti:

 1. Toimita pesujäte vaarallisen jätteen keräyspisteeseen tai
 2. Anna maalijäämien painua sakaksi astian pohjalle. Kirkkaan, erottuneen Pensselipesun voi käyttää uudelleen. Anna sakan kuivua astiassa ja hävitä kuivunut sakka sekajätteenä.
   

Liuoteohenteiset tuotteet

 • Liuoteohenteisella maalilla maalattaessa työvälineiden puhdistamiseen suositellaan Tikkurilan Pensselipesua tai käyttämässäsi tuotteessa suositeltua ohennetta (katso tarkemmat ohjeet tuoteselosteesta).

 • Älä pese maalausvälineitä hanan alla juoksevassa vedessä.

 • Kaada Pensselipesu tai ohenne erilliseen astiaan, ja laita työväline sinne likoamaan. Poista ylimääräinen Pensselipesun ja maalin seos siveltimestä, esim. paperiin tai sanomalehteen pyyhkimällä. Ohenteella pesty työväline jätetään kuivumaan, Pensselipesulla liotettu huuhdellaan vielä vedessä erillisessä astiassa.
   

Hävitä pesujäte asianmukaisesti:

 1. Toimita pesujäte vaarallisen jätteen keräyspisteeseen, tai

 2. Pensselipesua käytettäessä voit vaihtoehtoisesti antaa maalijäämien painua sakaksi astian pohjalle. Kirkkaan erottuneen Pensselipesun voi käyttää uudelleen. Sakka toimitetaan vaarallisen jätteen keräyspisteeseen.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.