Äiti ja tytär harmaalla terassilla puutarhatarvikkeiden keskellä

Näin pidät huolta terassin ja pihan pinnoista

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää terassin, puutarhakalusteiden ja muiden pihan pintojen huoltamisesta.

Kodin ulkotila on usein paikka, jossa voi hetken hengähtää kiireisestä arjesta. Se voi olla iso terassi, hyvin hoidettu puutarha tai vaikka kaupunkikodin pieni parveke. Ulkotila on tärkeä osa kotia, joten se ansaitsee myös hyvää hoitoa kestääkseen hyvänä vuodesta toiseen. Terassit, pihakalusteet ja aitaelementit ovat tärkeitä huomioitavia asioita, kun mietitään pihan pintojen huoltoa.

Äiti ja tytär nauttimassa kesästä terassilla

Terassi ja piha valmiiksi kesään

Terassin ja pihan pintoja on tärkeää huoltaa säännöllisesti. Esimerkiksi pihakalusteen maalaus ja terassin öljyäminen on helppo tehdä itse, kun sinulla on oikeat ohjeet, tuotteet ja työvälineet. 

Käyttämällä Tikkurilan kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita ulkokalusteiden, aitojen, pihakivien, istutuslaatikoiden ja terassin käsittelyyn voit olla varma, että puupinnat kestävät elämää ja lisäät samalla myös koko ulkotilan viihtyisyyttä. Kun pinnat ovat käsitelty, voit keskittyä tärkeimpään – kesästä nauttimiseen.

Kesän 2022 trendit terasseille ja parvekkeille

Haluatko tietää, mitä vuosi 2022 tuo terassien ja parvekkeiden sisustuksen osalta? Olemme koonneet yhteen viimeisimmät terassi- ja parveketrendit, joista löytyy inspiraatiota niin pienemmän kuin suuremmankin ulkotilan sisustukseen.

Lue artikkeli >>

 

Äiti ja tytär istuttamassa kasveja vaalealla terassilla
Tummansävyinen pergola auringonvalossa, jossa paljon kasveja

5 + 1 vinkkiä terassin värin valintaan

Öljyämällä terassin uudella sävyllä voit saada koko ulkotilan ilmeeseen suuren muutoksen. Usein värin valinta on kuitenkin se vaikein vaihe terassin öljyämisessä.

Tikkurilalla on laaja valikoima erilaisia sävyjä terassin ja pihakalusteiden öljyämiseen sekä puutarhakalusteiden ja aitojen maalaamiseen, joten millainen sinun visiosi pihastasi onkaan, löydät varmasti valikoimastamme sopivan.

Olemme listanneet 5 + 1 vinkkiä, jotka auttava sinua terassin värin valinnassa.

Lue artikkeli >>

Pesu, maalaus ja öljyäminen: ohjeita ja vinkkejä projektiisi

Terassi on rakennettu kestämään vuosia, mutta vain säännöllisellä huoltamisella se näyttää upealta vuodesta toiseen. Kun terassin tai pihakalusteiden pinta alkaa näyttämään kuluneelta ja haalistuneelta, on aika miettiä sen raikastamista puuöljyllä. Jos haluat antaa ulkokalusteillesi suuremman muutoksen, niiden maalaus uudella värillä antaa niille täysin uuden ilmeen.

Paras aika pihan pintojen käsittelyyn on yleensä toukokuusta syyskuuhun, kun sää on lämmin ja pilvinen. Käsittelyä ei kannata koskaan tehdä suorassa auringonpaisteessa tai jos on olemassa sateen vaara.

Terassin ja pihan pintojen huoltaminen aloitetaan puhdistamalla pinnat ennen käsittelyä. Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijat ovat koonneet kaiken mitä sinun tarvitsee tietää terassin öljyämisestä sekä pihan muiden pintojen, kuten pihakalusteiden ja aitojen huoltamisesta. Alla olevista artikkeleista löydät kattavan tietopaketin aiheista. 

Oikeat tuotteet pintojen käsittelyyn

Kun olet valinnut oikean tuotteen projektillesi, olet jo puolivälissä. Pintojen käsittelyn oppii helposti, joten toivotpa sitten isompaa tai pienempää muutosta, oikeilla tuotteilla ja työvälineillä onnistut varmasti.

Ulkopuupinnat ovat alttiita sääolosuhteille ja UV-valolle läpi vuoden, joten ilman oikeanlaista suojaa pinnat kuivuvat ja halkeilevat. On suositeltavaa aina käyttää sävytettyä puuöljyä, sillä se suojaa pintoja paremmin kuin sävyttämätön tuote.

Miten valitsen oikean tuotteen projektilleni?
Opas pihan pintojen tuotteiden valintaan

Kaipaatko inspiraatiota ja vinkkejä terassin ja pihan muiden pintojen käsittelyyn?

Tilaa Tikkurilan uutiskirje saadaksesi vinkkejä ja inspiraatiota ulkomaalauskauteen liittyen.

Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi