Akrylaattitalomaalit kestävät pitkään

Talon maalaus on niin suuri panostus, että työ kannattaa tehdä parhailla mahdollisilla tuotteilla. Korkealuokkaisia akrylaattimaaleja pintaansa saaneet puutalot säilyvät pitkään uudenveroisina.

Ultra parasta puutalollesi

Valtaosa puutalojen uudis- ja huoltomaalauksista on tehty jo vuosikymmeniä akrylaattimaaleilla. Syynä näiden tuotteiden suosioon on niiden helppokäyttöisyys, mutta myös pidemmällä aikavälillä värin- ja kiillonpysyvyys säärasituksessa sekä pitkä huoltomaalausväli. Tikkurila panostaa tässä tuoteryhmässä ensiluokkaisiin sideaineisiin sekä optimoituihin tehoaineisiin, joilla aikaansaadaan markkinoiden korkealuokkaisimpia ulkomaaleja.

Huoltovapaus

Yhä kosteammat ja leudommat talvet etenkin Etelä-Suomessa pidentävät home- ja leväitiöiden kasvukautta. Itiöitä on ilmassa kaiken aikaa, ja ne tarttuvat rakennusten ulkopintoihin. Likakerros edesauttaa kasvuston lisääntymistä tarjoamalla kostean kasvualustan ja ravinteita. Tämä tarkoittaa mustien pilkkujen ja vihertävän kasvuston leviämistä rakennusten ulkopinnoilla, etenkin varjoisilla, kosteilla sivustoilla. Pintahome ja leväkasvusto ovat pestävissä pois kuten lika, mutta toistuvat puujulkisivujen pesut lisäävät kustannuksia merkittävästi maalipinnan elinkaaren aikana.

Akrylaattimaalit_artikkeli_taulukko

Tikkurila käyttää akrylaattitalomaaleissaan parhaita saatavilla olevia homeen- ja levänestoaineita. Talomaalien teknisessä toimivuudessa pyritään mahdollisimman hyvin likaa ja kasvustoja hylkivään pintaan, jolloin julkisivu on mahdollisimman huoltovapaa. Tämän mahdollistavat erinomaisesti säärasitusta kestävä sideaine yhdessä oikeiden homeenestoaineiden kanssa. Mikäli maalipintaa pitää pestä, lika myös irtoaa pinnasta helposti.

Pitkä elinkaari

Tikkurilan akrylaattitalomaaleissa käyttämät sideaineet kestävät erinomaisesti auringon UV-valoa, jolloin maalipinta säilyy uudenveroisena pitkään ja huoltomaalausväli on mahdollisimman pitkä. Pinta myös joustaa puun kosteusliikkeiden mukaan, jolloin se halkeilee vähemmän ja säilyttää suojaavuutensa.

Akrylaattimaalit_artikkeli_01
Akrylaattimaalit_artikkeli_02
Akrylaattimaalit_artikkeli_03
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi