Terassi- ja kalusteöljy terassilla

Terassit ja ulkokalusteet

Puuöljyt

Tikkurilan Valtti Plus TerassiöljylläValtti PuuöljylläValtti Puuöljy Akvalla ja Valtti Kaluste- ja Terassiöljyillä on helppo käsitellä pihakalusteet, terassin lattiapinnat, laiturit, portaat, kaiteet, ovet ja muut puupinnat ulkona. Koska öljyt eivät muodosta kalvoa vaan imeytyvät puuhun, ne ovat hyviä tuotteitta tasopinnoille ja muille pinnoille, joihin kohdistuu kovia rasituksia. Näitä ovat esim. aurinkoinen avoterassi tai laituri, joille vesi ja lumi jäävät seisomaan pitkiksi ajoiksi.

Öljykäsittely tekee puusta kosteutta ja likaa hylkivän. Lisäksi öljy vähentää puun halkeilua. Myös painekyllästetty puu voidaan öljytä, mutta sen on ensin annettava kuivua ulkorasituksessa. Öljyämällä puuhun saadaan kaunis, himmeä pinta.

Valtti Puuöljyä ja Valtti Puuöljy Akvaa voidaan sävyttää Tikkurilan Kuultavat puunsuojat -värikartan mukaan. Suosittelemme aina käyttämään sävytettyä puuöljyä, sillä se suojaa pintaa paremmin auringonvalon vaikutuksilta kuin väritön öljy. Valtti Kaluste- ja Terassiöljyt ovat valmiiksi sävytettyjä. Värit ovat ruskea, kelonharmaa ja musta.

Terassin öljyäminen

Käyttö

Käsiteltävän pinnan on oltava puhdas ja pölytön. Pese vanha, tummunut puu puhtaaksi Tikkurilan Terassi- ja kalustepesulla tai Homeenpoistolla. Pese pinnat järjestelmällisesti, pystypinnoilla alhaalta ylöspäin, jotta vältyt valumaraidoilta. Molemmat näistä pesuaineista vaalentavat pintoja huomattavasti.

Kun puu on kuivunut, levitä öljy siveltimellä tai sienellä lauta kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi. Pyyhi liika imeytymätön öljy pois nukkaamattomalla kankaalla viimeistään 15 minuutin kuluttua, sillä imeytymätön öljy muuttuu tahmeaksi. Pahimmassa tapauksessa öljy jää pintaan muodostaen kalvon ja alkaa aikaa myöten hilseillä.

Voit öljytä pinnan vielä toisen kerran, mikäli puu on vielä imevä ja näyttää kuivalta. Muista kuitenkin, että värisävy tummuu entisestään. Jos väri on hyvä, voit tehdä toisen öljykäsittelyn tai huoltokäsittelyn värittömällä öljyllä. Puun alkuperäinen väri, huokoisuus, käsittelykertojen määrä jne. vaikuttavat lopulliseen värisävyyn, joten tee aina koesively samalle puulle. Tarkista öljytyn pinnan kunto vuosittain ja uusi käsittely tarvittaessa 1–2 kertaa vuodessa, siten ettei puuöljystä muodostu kalvoa puun pinnalle.

Hoito

Voit pyyhkiä pintaa kevyesti kahden vuorokauden kuluttua. Likaantuneen pinnan voit puhdistaa pesuaineella (1 osa pesuainetta 10 osaan vettä), vaikeat tahrat laimennussuhteella 1:1. Huuhtele pinta huolellisesti pesun jälkeen.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi