Color Now -kokoelman väreillä maalattu toimisto

Color Now 2022 -värikokoelmasta toimiston värimaailma

Toimiston sisustuksen tulee olla viihtyisä ja toimiva, ja lisäksi sen täytyy antaa oikea vaikutelma asiakkaille. Lähtökohdaksi toimiston sisustuksen suunnitteluun voi ottaa esimerkiksi kuratoidun väripaletin, kuten Color Now 2022 -kokoelman.

Millaista ilmapiiriä tavoitellaan ja millaisia työtehtäviä toimistossa tulee pystyä tekemään? Nämä ovat sisustussuunnittelija Heli Virtasen mukaan olennaisimpia kysymyksiä, kun suunnitellaan  toimiston sisustusta. Väreillä on iso rooli suunnittelussa. 

“Värit vaikuttavat valtavan paljon tilan tunnelmaan”, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan värien vaikutus ihmisten mielentilaan tulisi ottaa huomioon myös toimistoympäristössä. Värien vaikutus on yksilöllinen, mutta Virtasen mielestä esimerkiksi raikkaat ja eloisat keltaisen ja vihreän sävyt sopivat hyvin luovan työskentelyn tilaan, kun taas levolliset ja murretut värit keskittymiseen tarkoitettuihin tiloihin. 

Modernissa monitilatoimistossa värien käytöstä on hyötyä, sillä niillä voi korostaa kunkin tilan toiminnallisuutta.

Sisustussuunnittelijalle monitilatoimiston suunnittelu on mahdollisuus käyttää runsaasti värejä
Heli Virtanen, sisustussuunnittelija
Color Now -maalattu toimiston sisustus

Color Now 2022 toimistossa 

Hyvä keino toimiston värimaailman suunnitteluun on käyttää pohjana valmista väripalettia, kuten Color Now 2022 -kokoelmaa. Se on monikäyttöinen kokoelma, joka on rakennettu vuoden värin, L478 Tuulihaukan, ympärille. 

Virtasen mukaan valmiista kokoelmasta on paljon apua suunnittelutyössä. 

“Kuratoidusta värikokoelmasta on helppo poimia ajankohtaisia ja yhteensopivia värejä. Kokoelmasta voi valita esimerkiksi kolme tai neljä ja tarvittaessa yhdistää niitä yrityksen brändiväreihin.” 

Virtasen mukaan Color Now 2022 -kokoelmassa on värejä, jotka sopivat hyvin eri toimialoille. Kokoelmasta voi poimia paletin, joka sopii perinteiselle yritykselle, kuten pankki- tai lakialan firmalle, mutta kokoelmasta löytyy myös yllättäviä sävyjä leikkisiin ja moderneihin toimistoihin. Tietynlaisissa yrityksissä liian tavanomaiset värit antaisivat yrityksestä väärän mielikuvan sekä työntekijöille että asiakkaille. 

Color Now 2022 -kokoelmasta Virtanen valitsisi neuvotteluhuoneeseen rauhoittavia värejä, kuten F466 Pergamenttia tai X447 Merisavua. Noissa vaaleissa väreissä on skandinaavista tunnelmaa, ja vaikka ne ovat neutraalin vaaleita, ne tuovat huoneeseen luonnetta. Luoviin tiloihin hän poimisi jonkin energisen sävyn, kuten K396 Safarin tai S440 Silkkitien

Intensiivisillä väreillä, kuten keltaisella K396 Safarilla, turkoosilla S440 Silkkitiellä tai pehmeän mustalla X499 Lakritsilla, on helppo luoda kontrastia mihin tahansa tilaan.
Heli Virtanen, sisustussuunnittelija

Toimiston aulasta halutaan usein näyttävä. Aulatilassa Virtanen käyttäisi lempeää mustaa, X499 Lakritsia, sillä se on vaikuttava sävy, jota on helppo yhdistellä muihin. 

“Raikas sisääntulo taas syntyisi yhdistämällä turkoosia S440 Silkkitietä harmaanvalkoiseen V503 Talveen, Virtanen lisää. 

Puhelinkoppiin sopisi Virtasen mielestä rauhoittavan tunnelman luova vuoden väri, L478 Tuulihaukka: ruskea ripauksella kylmää punaista. 

Color Now 2022 -kokoelmaa voi hyvin käyttää myös huonekaluissa ja muissa yksityiskohdissa, kuten jalkalistoissa. Jos toimiston värimaailma on kovin vaalea, ripaus keltaista, mustaa tai vihreää tuo asennetta kokonaisuuteen. 

Toimistojen sisustussuunnittelu muuttumassa

Ainakin Pohjoismaissa kodit ovat usein vaaleita tai valkoisia, mutta toimistoihin väri on usein tervetullutta. 

“Se on kiinnostava ilmiö. Kotiin monet haluavat turvallista värimaailmaa, mutta toimisto ei ole kenenkään koti – sisustussuunnittelijoilla on siis usein enemmän vapautta leikkiä väreillä”, Virtanen sanoo. 

Toki värit yhdistetään myös tiettyyn toimialaan ja brändiin: toimiston tulee välittää oikeaa viestiä. Vielä jokin aika sitten monet toimistot maalattiin suoraviivaisesti yrityksen brändiväreillä. Virtasen mukaan tämä suunnittelutapa on väistymässä. Sen sijaan nyt etsitään ennen kaikkea oikeanlaista tunnelmaa.  

“Kun värit ovat oikeat, toimisto on mukava paikka työskennellä, ja lisäksi se antaa oikean vaikutelman vieraille. Hyvinvoiva henkilökunta ja brändin ilmaiseminen kulkevat käsi kädessä.” 

Color Now -väreillä maalattu toimiston kokoushuone

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Tilaa uutiskirjeemme ja varmista, että saat inspiroivia sisältöjä sekä ajankohtaisimmat päivitykset tuotteistamme ja pintakäsittelyratkaisuistamme. Lisäksi saat kutsuja koulutuksiin ja webinaareihin.

 

Tilaa ajankohtaisimmat uutiset suoraan sähköpostiisi
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi