Ässä 4

Vesiohenteinen, täyshimmeä ja heijastamaton ammattilaisille kehitetty akrylaattimaali pinnoille, joilta vaaditaan kulutuskestävyyttä. Joutsenmerkitty (lupanumero 496 014).

M1_fi NordicEcolabel_fi

Ässä 4

Vesiohenteinen, täyshimmeä ja heijastamaton ammattilaisille kehitetty akrylaattimaali pinnoille, joilta vaaditaan kulutuskestävyyttä. Joutsenmerkitty (lupanumero 496 014).

  • 805
  • 5 m²/l
  • 11 m²/l
  • 4 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, täyshimmeä ja heijastamaton ammattilaisille kehitetty akrylaattimaali pinnoille, joilta vaaditaan kulutuskestävyyttä. Joutsenmerkitty (lupanumero 496 014).


Ominaisuudet

Rappaus-, betoni-, tasoite-, lastulevy-, kipsilevy- ja puukuitulevypinnoille sekä ensi- että huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan.


Käyttökohteet

Seinä- ja kattopinnat tiloissa, joissa tarvitaan pesun- ja kulutuksenkestävyyttä. Esim. porrashuoneet, kodinhoitohuoneet ja raskaan kulutuksen julkiset tilat.


Riittoisuus

Imeville pinnoille 5-7 m²/l. Imemättömille pinnoille 9-11 m²/l.


Työtapa

pensseli, ruiskutus


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Säilytä kuivassa ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Sävytetty maali tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia. Sulje purkki huolellisesti seuraavaa käyttöä varten.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Ässä 1 katto- ja pohjamaalilla. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat laimennetulla Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Hio kovat ja kiiltävät maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa Ässä 1 katto- ja pohjamaalilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Ässä 4 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1-2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Ässä 4:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Katso esikäsittely.


Työvälineiden pesu

Poista ylimääräinen maali työvälineistä ja pese vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6-8) pesuaineliuokseen kostutetulla siivousvälineellä. Erittäin likaiset pinnat puhdistetaan heikosti emäksisellä (pH 8 - 10) pesuaineliuoksella. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


Täyshimmeä myös sivukiilloltaan

Ässä 4 on täyshimmeä, kiilloltaan lähes "sammunut" pintamaali. Maali on täyshimmeä myös sivukiilloltaan. Matala telakuvio ja sivukiillottomuus mahdollistavat näyttävän lopputuloksen vaikeammisakin valo-olosuhteissa.

Product usp1prof_img
Full-matt side sheen

Kovan kulutuksen kohteisiin

Ässä 4 täyttää rasitusluokan 04 vaatimukset ja soveltuu käytettäväksi esimerkiksi porrashuoneissa ja raskaan kulutuksen julkisissa tiloissa.

Product usp2prof_img
For applications subjected to heavy wear

Ammattilaisille suunniteltu

Ässä 4 on suunniteltu ammattilaisten käyttöön. Se on myös turvallinen valinta - Ässä 4 on saanut vähäpäästöisyydestään M1-luokituksen ja Joutsenmerkin.

Product usp3prof_img
Designed for professional use
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi