Finngard Hybrisil

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä nanoteknologiaan perustuva julkisivumaali.

Finngard Hybrisil

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä nanoteknologiaan perustuva julkisivumaali.

  • 805
  • 4
  • 6
  • 12 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä nanoteknologiaan perustuva julkisivumaali.


Ominaisuudet

Betoni- ja sementtivahvojen (laastin sideaineesta yli puolet sementtiä) rappauspintojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

4-6 m²/l kertalevitys. Menekki: 0,3-0,4 l/m2 (valmiiksi maalattuna, kahden kerran käsittelynä). Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus, huokoisuus ja työmenetelmät.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään + 5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %, myös maalin kuivumisen ajan. Maalaustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Alustan tulee olla riittävän kuiva ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. olosuhteet sekä laastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco -tuotteilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pinnat maalataan kahteen kertaan. Maalaus voidaan aloittaa aikaisintaan pohjustuksen jälkeisenä päivänä. Maalauskertojen välin tulee olla vähintään 12 tuntia. Finngard HybriSil -julkisivumaalia voidaan ohentaa tarvittaessa vedellä korkeintaan 5 %. HUOMIOITAVAA: Finngard HybriSil sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Eri maalierien rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää. Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Yhtenäiset pinnat maalataan keskeytyksettä. Maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat on suojattava työn ajaksi. Mekaaninen rasitus saattaa aiheuttaa maalatussa pinnassa erityisesti tummissa väreissä vaaleampina näkyviä jälkiä. Tämä on kaikille himmeille julkisivumaaleille tyypillinen tuoteominaisuus, jolla ei kuitenkaan ole vaikutusta tuotteen tekniseen toimivuuteen.


Huoltomaalaus:

Mikäli alkuperäisen maalin ominaisuudet halutaan säilyttää, tehdään huoltokäsittely Finngard HybriSil -julkisivumaalilla.


Huoltomaalausohjeet

Mahdollisesti likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


Viimeisintä teknologiaa

Finngard Hybrisilin sisältämät nanopartikkelit estävät tehokkaasti lian imeytymistä maalikalvoon.

Product usp1prof_img
Latest technology

Puhtaampi katukuva

Finngard HybriSil-julkisivumaali on luotettava ja kustannustehokas ratkaisu rakennuksille, joiden ulkopintoihin kohdistuu erityisiä vaatimuksia niin edustavuuden kuin kestävyydenkin suhteen.

Product usp2prof_img
Cleaner urban milieu

Luja ja kestävä

Erinomaisen mekaanisen kestävyytensä ansiosta Finngard HybriSil pysyy puhtaana ja naarmuuntumattomana selkeästi perinteistä julkisivumaalia paremmin.

Product usp3prof_img
Strong and durable
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi