Finngard Kalkkimaali

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali.

Avainlippu_NEW

Finngard Kalkkimaali

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali.

  • 805
  • 500 g/m²
  • 800 g/m²
  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali.


Ominaisuudet

Kalkki- ja kalkkivahvojen kalkkisementtirappausten maalaukseen ja aikaisemmin kalkkimaalilla maalatuille kalkkivahvoille rappausalustoille.


Käyttökohteet

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut julkisivut ja sisäseinät.


Riittoisuus

0,5–0,8 kg ohentamatonta Finngard Kalkkimaalia/m² (valmis pinta eli 3 kerran käsittely). Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan alustan karkeus ja huokoisuus


Työtapa

sivellin


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kiinteä. Ilman, maalin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5°C. Lämpimällä ilmalla ja tuulisella säällä on huolehdittava riittävästä maalatun pinnan esi- ja jälkikostutuksesta. Kalkkimaalausta ei saa suorittaa sateella, sateen edellä eikä suorassa auringonpaisteessa. Sisämaalauksessa suositellaan huoneen lämpötilan laskua alle +20°C:een


Pinnan esikäsittely

Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Maalattavan pinnan on oltava ehjä ja puhdas myös orgaanisista maaleista. Irtonainen ja alustassaan heikosti kiinni oleva kalkkimaali poistetaan teräsharjauksella (harjaksien on oltava pehmeästä ruostumattomasta teräksestä tai messingistä) tai korkeapainepesulla varovasti, ettei ehjä alusta vaurioidu. Mahdolliset rappauspaikkaukset tehdään ympäröivän rappauksen koostumusta vastaavalla laastilla ympäröivän pinnan tasoon ja karkeuteen. Voimakkaasti sementtipitoiset laastit eivät sovellu kalkkimaalin alustaksi.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Finngard kalkkimaaliin sekoitetaan työmaalla puhdasta vettä seuraavasti: 25 kg Finngard Kalkkimaaliin lisätään 16 l vettä . Finngard Kalkkimaalia ei saa käyttää ohentamattomana! Kalkkimaalia sekoitetaan työn aikana riittävän usein astiassaan jotta painavampi kiviaines ei painuisi astian pohjaan. Alusta kostutetaan ennen ja jälkeen jokaisen käsittelykerran. Alustan pitää olla tasaisen kostea, mutta kuitenkin imevä. Finngard Kalkkimaali levitetään kalkkiharjalla (kalkkihakkuri) tai kalkkisiveltimellä vähintään kolmeen kertaan. Seuraava maalaus voidaan tehdä aikaisintaan seuraavana päivänä. HUOMIOITAVAA Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Eri maalierien rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Yhtenäinen alue maalataan keskeytyksettä ja maalaus lopetetaan rakennuksen kulmiin, parvekelinjoihin tai vastaaviin kohtiin. Tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi on hyvä välttää jälkikäteen tehtäviä paikkamaalauksia. Paras työtapa työrajojen häivyttämiseen on kevyt töpötys. Kosteus- ja lämpötilavaihtelut maalin levityksen ja kuivumisen aikana sekä maalattavan alustan erilainen huokosrakenne voivat aiheuttaa värin kirjavuutta valmiissa pinnassa. Jälkikostutus tummentaa väriä. Mekaaninen rasitus saattaa aiheuttaa erityisesti tummissa väreissä vaaleampina näkyviä jälkiä. Tämä on kaikille himmeille julkisivumaaleille tyypillinen tuoteominaisuus, jolla ei ole vaikutusta tuotteen tekniseen toimivuuteen. Kalkkimaalauksella saadaan elävä pinta, jossa näkyy käsityön jälki. Tämä on otettava huomioon kalkkimaalattua pintaa arvioitaessa. Jälkikostutus ja maalipinnan vanheneminen tummentaa väriä. Suojaa maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat, esim. ikkunat, metalli- ja luonnonkivipinnat huolellisesti työn ajaksi.


Huoltomaalaus:

Finngard Kalkkimaalilla maalatut pinnat huoltomaalataan Finngard Kalkkimaalilla tai Holvi-kalkkimaalilla.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut Finngard Kalkkimaalilla maalattu pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan jää pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


VOC

(cat A/a) 30 g/l(2010) Finngard Kalkkimaali sisältää VOC max. 30 g/l.


Helppo ja varma

Finngard Kalkkimaali on helppo työstää - levitä vedellä ohennettu kalkkimaali kalkkiharjalla tai -siveltimellä. Pinta on kosketuskuiva jo n. 1–2 tunnissa ja se on päällemaalattavissa edellisen kerroksen sitou­duttua alustaansa, aikaisintaan seuraavana päivänä.

Product usp1prof_img
Easy and reliable

Harmoniset sävyt

Finngard Kalkkimaali sävytetään Tikkurilan Facade-värikartan vaaleisiin väreihin. Valitse lähes 200 harmonisesta sävystä.

Product usp2prof_img
Harmonious colors

Kustannustehokas julkisivumaali

Fingard Kalkkimaalilla on hyvä säänkestävyys ja sen riittoisuus on ohentamattomana 0,5–0,8 kg/m2.

Product usp3prof_img
Cost-effective facade paint
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi