Finngard Kalkkisementtimaali

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali johon lisätään valkosementtiä (CEM I 52,5 R).

Finngard Kalkkisementtimaali

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali johon lisätään valkosementtiä (CEM I 52,5 R).

  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali johon lisätään valkosementtiä (CEM I 52,5 R).


Ominaisuudet

Kalkkivahvojen kalkkisementtirappausten maalaukseen ja aikaisemmin kalkkisementtimaalilla maalatuille rappausalustoille.


Käyttökohteet

Kalkkisementtirapatut julkisivut ja sisäseinät.


Riittoisuus

0,5–0,8 kg ohentamatonta Finngard Kalkkimaalia/m² (valmis pinta eli 3 kerran käsittely). Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan alustan karkeus ja huokoisuus. Finngard Kalkkimaalin astiakoko on 25 kg.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kiinteä. Ilman, maalin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Lämpimällä ilmalla ja tuulisella säällä on huolehdittava riittävästä maalatun pinnan esi- ja jälkikostutuksesta. Maalausta ei saa suorittaa sateella, sateen edellä eikä suorassa auringonpaisteessa. Sisämaalauksessa suositellaan huoneen lämpötilan laskua alle +20 °C:een.


Pinnan esikäsittely

Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Maalattavan pinnan on oltava ehjä ja puhdas myös orgaanisista maaleista. Irtonainen ja alustassaan heikosti kiinni oleva kalkkisementtimaali poistetaan teräsharjauksella (harjaksien on oltava pehmeästä ruostumattomasta teräksestä tai messingistä) tai korkeapainepesulla varovasti, ettei ehjä alusta vaurioidu. Mahdolliset rappauspaikkaukset tehdään ympäröivän rappauksen koostumusta vastaavalla laastilla ympäröivän pinnan tasoon ja karkeuteen. Voimakkaasti sementtipitoiset laastit eivät sovellu kalkkisementtimaalin alustaksi. Maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat on suojattava työn ajaksi.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Kalkkisementtimaali levitetään kalkkiharjalla (kalkkihakkuri) tai kalkkisiveltimellä 2 tunnin kuluessa maalin valmistuksesta. Kalkkisementtimaalia levitetään vähintään 3 kertaan. Seuraava maalaus voidaan tehdä aikaisintaan seuraavana päivänä. Alusta tulee kostuttaa huolellisesti ja tasaisesti ennen ja jälkeen jokaisen käsittelykerran. Alustan pitää olla tasaisen kostea, mutta kuitenkin imevä. Pintaa kostutetaan myös viimeisen käsittelykerran jälkeen. HUOMIOITAVAA Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Eri malierien rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää. Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Yhtenäinen alue maalataan keskeytyksettä ja maalaus lopetetaan rakennuksen kulmiin, parvekelinjoihin tai vastaaviin kohtiin. Tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi on hyvä välttää jälkikäteen tehtäviä paikkamaalauksia. Paras työtapa työrajojen häivyttämiseen on kevyt töpötys. Kosteus- ja lämpötilavaihtelut maalin levityksen ja kuivumisreaktion aikana sekä maalattavan alustan erilainen huokosrakenne voivat aiheuttaa värin kirjavuutta valmiissa pinnassa. Jälkikostutus tummentaa väriä sen kuivumisen ajan. Mekaaninen rasitus saattaa aiheuttaa erityisesti tummissa väreissä vaaleampina näkyviä jälkiä. Tämä on kaikille himmeille julkisivumaaleille tyypillinen tuoteominaisuus, jolla ei ole vaikutusta tuotteen tekniseen toimivuuteen. Kalkkisementtimaalauksella saadaan elävä pinta, jossa näkyy käsityön jälki. Tämä on otettava huomioon kalkkisementtimaalattua pintaa arvioitaessa.


Huoltomaalaus:

Finngard Kalkkisementtimaalilla maalatut pinnat huoltomaalataan Finngard Kalkkisementtimaalilla, kts. kohdat Esikäsittely, Maalin valmistus ja Maalin levitys.


Työvälineiden pesu

Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen joko puhtaalla vedellä tai laimealla etikka-vesiliuoksella ja huuhdellaan puhtaalla vedellä.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut Finngard Kalkkisementtimaalilla maalattu pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan jää pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


VOC

(cat A/c) 40 g/l(2010) Finngard Kalkkimaali sisältää VOC max. 40 g/l.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi