Finngard Piirtopinnoite

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, vettä hylkivä silikonihartsipinnoite. Maksimiraekoko n. 2,0 mm.

CE

Finngard Piirtopinnoite

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, vettä hylkivä silikonihartsipinnoite. Maksimiraekoko n. 2,0 mm.

  • 805
  • 24 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, vettä hylkivä silikonihartsipinnoite. Maksimiraekoko n. 2,0 mm.


Ominaisuudet

Betoni- ja lujien rappauspintojen pinnoitukseen ulkona sekä osana Finngard -julkisivujärjestelmiä.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

Hierrettynä: n. 3 kg/m². Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus, huokoisuus ja haluttu ulkonäkö sekä pinnoitusolosuhteet.


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Tuotteen tai astian lämpötila ei saa ylittää + 35 °C. Ei saa varastoida suorassa auringonpaisteessa edes suojapeitteen alla. Sävytetty tai huonosti suljetussa tai vajaassa astiassa oleva pinnoite ei kestä pitkäaikaista varastointia.


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Alustan tulee olla riittävän kuiva ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. olosuhteet sekä laastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi.  Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu).  Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco -tuotteilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pinnoite levitetään teräs- tai solukumilastalla, laastipumpulla tai suppilotuiskulla. Ruiskutettu pinta tasataan välittömästi teräslastalla. Pinta hierretään Tikkurilan muovihiertimellä haluttuun ulkonäköön.


Huoltomaalaus:

Finngard Piirtopinnoitteella käsitellyn pinnan huoltomaalaukseen soveltuvat Finngard Clean -julkisivumaali tai Finngard Silikonihartsimaali. Uudelleenpinnoitus voidaan tehdä samalla tuotteella. kts. kohdat Esikäsittely, Pohjakäsittely ja Pinnoituskäsittely.


Työvälineiden pesu

Työvälineet pestään vedellä. Hieman kovettuneen pinnoitteen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. Huom! Pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn homepesun jälkeen.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi