Finngard Silikonihartsipinnoite 1,5

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, vettä hylkivä silikonihartsipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm.

Avainlippu CE

Finngard Silikonihartsipinnoite 1,5

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, vettä hylkivä silikonihartsipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm.

  • 805
  • 24 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, vettä hylkivä silikonihartsipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm.


Ominaisuudet

Betoni- ja lujien rappauspintojen pinnoitukseen ulkona sekä osana Finngard -julkisivujärjestelmiä.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

2,0–3,0 kg/m². Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus, huokoisuus ja haluttu ulkonäkö sekä pinnoitusolosuhteet.


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Tuotteen tai astian lämpötila ei saa ylittää + 35 °C. Ei saa varastoida suorassa auringonpaisteessa edes suojapeitteen alla. Sävytetty tai huonosti suljetussa tai vajaassa astiassa oleva pinnoite ei kestä pitkäaikaista varastointia.


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Alustan tulee olla riittävän kuiva ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. olosuhteet sekä laastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco tuotteilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pinnoite levitetään teräs- tai solukumilastalla tai laastipumpulla ruiskuttamalla. Pinta hierretään välittömästi levityksen jälkeen Tikkurilan Muovihiertimellä. Huomioitavaa Finngard Silikonihartsipinnoite 1,5 sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Mahdollisten värierojen välttämiseksi yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Mikäli joudutaan käyttämään eri valmistuseriä uuden ja vanhan maalierän rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa pinnoite-erää ja 1 osa uutta pinnoite-erää. Työ pyritään järjestämään niin, että työtaukojen ja eri purkkien rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Suojaa maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat, esim. ikkunat, metalli- ja luonnonkivipinnat huolellisesti työn ajaksi. Mahdolliset roiskeet on pyyhittävä välittömästi pois ikkunoista, tai ikkunat on suojattava ennen pohjustusta ja pinnoitusta.


Huoltomaalaus:

Finngard Silikonihartsipinnoitteella käsitellyn pinnan huoltomaalaukseen soveltuvat Finngard Silikonihartsimaali ja Finngard Clean -julkisivumaali. Pinta voidaan käsitellä uudelleen myös Finngard Silikonihartsipinnoitteilla.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn homepesun jälkeen.


VOC

(cat A/c) max. 40 g/l (2010). Finngard Silikonihartsipinnoite sisältää VOC max. 40 g/l.


Erinomainen vedenhylkivyys, erittäin hyvä vesihöyryn läpäisevyys

Silikonihartsipinnoitteen erinomaisen vedenhylkivyyden sekä vesihöyryn läpäisevyyden ansiosta rakenteet pysyvät kuivina.

Pitkä huoltoväli

Finngard Silikonihartsipinnoite on kestävä julkisivuratkaisu, joka pidentää huoltomaalausväliä.

Harmonisia sävyjä

Finngard Silikonihartsipinnoite sävytetään Avatint -sävytyspastoilla.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi