Finnseco KL30

Polymeerimodifioitu- kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää kutistumista estäviä sekä tiksotrooppisuutta ja tartuntaa parantavia lisäaineita.

Avainlippu
CE
Kuvaus

Polymeerimodifioitu- kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää kutistumista estäviä sekä tiksotrooppisuutta ja tartuntaa parantavia lisäaineita.


Ominaisuudet

Suurempien betonivaurioiden korjaamiseen.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

25 kg:n säkistä tulee massaa n. 12-13 litraa. Raekoko 0-3 mm.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Ilman, korjauslaastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään + 5 °C. Kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa työskentelyä tulee välttää


Pinnan esikäsittely

Irtonainen ja vaurioitunut betoni poistetaan. Paikattavan alueen reunat piikataan loiviksi. Esiin tulevan teräksen ympäriltä poistetaan betonia (min. 15 mm tai 1,5 x teräksen vahvuus) ja teräs puhdistetaan ruosteesta vähintään asteeseen St2 ja suojataan Finnseco Tartuntalaastilla LAASTIN VALMISTUS Finnseco-KL 30 jauhe lisätään puhtaaseen veteen ja sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi esim. porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä tai tasosekoittimella. Valmiin seoksen annetaan vettyä n. 5 minuuttia, minkä jälkeen se sekoitetaan uudelleen ennen työn aloittamista.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

KORJAUS Korjattava alue kostutetaan huolellisesti 1–2 tuntia ennen työn aloittamista. Kun kostutettu paikattava alue ei enää kiillä, korjaus voidaan aloittaa. Laasti sullotaan laastikauhalla korjattavaan kohtaan, näin estetään tartuntaa heikentävien ilmataskujen jääminen paikkaukseen. Laasti voidaan levittää myös ruiskuttamalla tasoiteruiskulla. Laajat, useita senttimetrejä syvät korjausalueet tehdään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa laasti sullotaan n. 20–30 mm:n kerrospaksuuteen asti. Paikan annetaan kovettua vähintään 1 vuorokausi, minkä jälkeen jatketaan täyttämistä. Kun vauriokohdan syvyys on alle 15 mm ja alueen koko pienempi kuin 100 × 100 mm, suoritetaan täyttö Finnseco KL6 tai Finnseco KL+ korjauslaasteilla.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi