Finnseco KL6

Polymeerimodifioitu- kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää kutistumista estäviä sekä tiksotrooppisuutta ja tartuntaa parantavia lisäaineita.

Avainlippu
CE
Kuvaus

Polymeerimodifioitu- kuitupitoinen sementtilaasti, joka sisältää kutistumista estäviä sekä tiksotrooppisuutta ja tartuntaa parantavia lisäaineita.


Ominaisuudet

Pienten betonivaurioiden korjaamiseen sekä Finnseco-KL 30 -karkeakorjauslaastilla tehtyjen paikkausten viimeistelyyn


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

25 kg:n säkistä tulee massaa n. 14 litraa. Raekoko max. 0,6 mm. Kerrospaksuus: 1-15 mm / täyttökerta.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Ilman, korjauslaastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään + 5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulisi välttää.


Pinnan esikäsittely

Irtonainen ja vaurioitunut betoni poistetaan. Paikattavan alueen reunat piikataan loiviksi. Esiin tulevan teräksen ympäriltä poistetaan betonia (min. 15 mm tai 1,5 x teräksen vahvuus) ja teräs puhdistetaan ruosteesta vähintään asteeseen St2 ja suojataan Finnseco Tartuntalaastilla. LAASTIN VALMISTUS Finnseco-KL 6 jauhe lisätään puhtaaseen veteen ja sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi esim. porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä tai tasosekoittimella. Valmiin seoksen annetaan vettyä n. 5 minuuttia, minkä jälkeen se sekoitetaan uudelleen ennen työn aloittamista.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

KORJAUS Korjattava alue kostutetaan huolellisesti 1–2 tuntia ennen työn aloittamista. Kun kostutettu paikattava alue ei enää kiillä, korjaus voidaan aloittaa. Laasti sullotaan laastikauhalla korjattavaan kohtaan, näin estetään tartuntaa heikentävien ilmataskujen jääminen paikkaukseen. Laasti voidaan levittää myös ruiskuttamalla tasoiteruiskulla. Laajat, useita senttimetrejä syvät korjausalueet tehdään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa laasti sullotaan n. 10–15 mm:n kerrospaksuuteen asti. Paikan annetaan kovettua vähintään 1 vuorokausi, minkä jälkeen jatketaan täyttämistä. Kun vauriokohdan syvyys on yli 30 mm ja alueen koko suurempi kuin 100 × 100 mm, suoritetaan täyttö Finnseco-KL 30 -korjauslaastilla.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi