Finnseco KS

Kaksikomponenttinen kalkkisementtipinnoite (A-komponentti on kuiva ja B-komponentti on märkä). Muodostaa vettä ja vesihöyryä hyvin läpäisevän epäorgaanisen pinnoitteen.

Avainlippu CE

Finnseco KS

Kaksikomponenttinen kalkkisementtipinnoite (A-komponentti on kuiva ja B-komponentti on märkä). Muodostaa vettä ja vesihöyryä hyvin läpäisevän epäorgaanisen pinnoitteen.

  • 2
  • 5
  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen kalkkisementtipinnoite (A-komponentti on kuiva ja B-komponentti on märkä). Muodostaa vettä ja vesihöyryä hyvin läpäisevän epäorgaanisen pinnoitteen.


Ominaisuudet

Betoni-, kalkkisementtirappaus-, kalkkihiekkatiili-, kevytsoraharkko ja kaasubetonipintojen (siporex) punatiili- yms. vastaavien kiviainespintojen pinnoitukseen käyttöohjeen mukaan.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- yms. rakennukset.


Riittoisuus

2-5 kg/m²/kaksi käsittelykertaa. Riittoisuuteen vaikuttavat pinnoitettavan alustan karkeus ja huokoisuus sekä pinnoitusmenetelmä.


Maalausolosuhteet

Ilman, pinnoitteen ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 C. Työskentelyä kuumalla ilmalla, suorassa auringonpaisteessa, sateella ja sateen edellä tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Maalamaton pinta: Alustan on oltava ehjä, kovettunut, puhdas ja imukykyinen. Kovettumisaikaan vaikuttavat mm.alustan koostumus (esim. rappauslaastin kalkki-sementtisuhde), mahdollisen laastikerroksen paksuus ja olosuhteet. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Betonipinnoille, joissa on runsaasti huokosia, suositellaan ylitasoitusta Finnseco Polytop -pinnoituslaastilla tai Finnseco Ylitasoituslaastilla. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät, jauhemaiset ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco tuotteilla käyttöohjeen mukaan. Tarvittavat rappauspaikkaukset tehdään tarkoitukseen soveltuvilla rappauslaasteilla ympäröivän pinnan tasoon ja struktuuriin. Alusta kostutetaan n. 1-2 tuntia ennen työn aloittamista. Pinnoitetta ei saa levittää märälle ja/tai imemättömälle alustalle.


Maalaus

Huoltomaalaus:

Finnseco KS -kalkkisementtipinnoitteella käsitelty pinta voidaan huoltomaalata/pinnoittaa Finnseco KS kalkkisementtipinnoitteella, Finngard silikaattimaalilla, Finngard Silikonihartsimaalilla, Kivitex-silikaattimaalilla tai Kivisil-julkisivumaalilla.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


Sävytettävä pinnoite vaativiin kohteisiin

Finnseco KS sävytetään Finngard -sävytysjärjestelmällä, joka takaa sävyille erinomaisen säänkeston.

Hyvin vettä ja vesihöyryä läpäisevä

Finnseco KS muodostaa vettä ja vesihöyryä hyvin läpäisevän epäorgaanisen pinnan.

Nopea ja kustannustehokas pinnoite

Finnseco KS on kosketuskuiva noin 1-2 tunnissa ja uudelleen käsiteltävissä seuraavana päivänä.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi