Finnseco Polytop

Polymeerimodifioitu sementtilaasti, joka hidastaa kosteuden ja hiilidioksidin tunkeutumista alla olevaan betoniin. Finnseco Polytop, harmaa: SILKO-hyväksytty (3.231). Raekoko 0–0,6 mm.

Avainlippu
CE
Kuvaus

Polymeerimodifioitu sementtilaasti, joka hidastaa kosteuden ja hiilidioksidin tunkeutumista alla olevaan betoniin. Finnseco Polytop, harmaa: SILKO-hyväksytty (3.231). Raekoko 0–0,6 mm.


Ominaisuudet

Puhtaan, esim. hiekkapuhalletun betonin erikoisoikaisulaasti, joka suojaa alla olevaa betonia karbonatisoitumista ja kosteutta vastaan tiivistämällä pintaa sekä muodostaa varsinaiselle pinnoitukselle tasaisen alustan. Soveltuu myös aikaisemmin pinnoittamattomien pesubetonipintojen pintakäsittelyyn.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

N. 4 kg/m² (= n. 2 mm kerros).


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, lasta


Maalausolosuhteet

Ilman, pinnoituslaastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 ºC. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Vanha pinnoite tai maali poistetaan hiekkapuhaltamalla. Irtonainen ja vaurioitunut betoni poistetaan ja ruostuneet teräkset piikataan esille ja puhdistetaan ruosteesta vähintään asteeseen St 2. Hionta- ja piikkausjäte poistetaan huolellisesti. Puhdistetut teräkset käsitellään Finnseco-KOR korroosiosuojamaalilla ja tarvittavat paikkaukset tehdään Finnseco korjauslaasteilla työohjeiden mukaisesti.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pinnoitettavaksi tuleva alue kostutetaan huolellisesti 1–2 tuntia ennen työn aloittamista. Kun kostutettu käsiteltävä pinta ei enää kiillä, voidaan pinnoitus aloittaa. Ruiskutus: Laasti ruiskutetaan koneellisesti ja tasoitetaan teräs- tai solukumipäällysteisellä hierrinlastalla. Pinta voidaan hiertää kevyesti sienipintaisella hiertimellä 10–40 minuutin kuluttua laastin levityksestä olosuhteiden mukaan. Pesubetonipinnoilla harjaa laasti välittömästi ruiskutuksen jälkeen tiiviiksi 2–3 mm:n kerrokseksi. Viimeistele seuraavana päivänä ruiskuttamalla pinnalle ohut laastikerros. Lastalevitys: Laasti levitetään käsin teräs- tai solukumipäällysteisellä hierrinlastalla n. 2–3 mm:n paksuiseksi kerrokseksi. Pinta voidaan hiertää kevyesti sienipintaisella hiertimellä 10–40 minuutin kuluttua laastin levityksestä olosuhteiden mukaan. Huom! Valmista laastia kerrallaan vain max. 30 min tarve.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi