Finnseco Rappauskorjauslaasti

Ruiskutettava tai käsin levitettävä suojahuokostettu kalkkisementtipohjainen kuivalaasti. Korkea kalkkipitoisuus. Hengittävä ja säänkestävä. Max. raekoko 3,0 mm.

CE
  • Vanhojen rappausten korjaukseen
  • Erinomainen säänkestävyys
Kuvaus

Ruiskutettava tai käsin levitettävä suojahuokostettu kalkkisementtipohjainen kuivalaasti. Korkea kalkkipitoisuus. Hengittävä ja säänkestävä. Max. raekoko 3,0 mm.


Ominaisuudet

Käytetään tartunta ja täyttörappauslaastina perinteisten 3-kerrosrappausten korjauksessa. Soveltuu myös pintarappaukseen, kun paikattavan seinän pintastruktuuri on esim. karkea roiske. Tiilien ja tiilisaumojen paikkaus kohteissa, joissa tiiliseinä rapataan, pinnoitetaan tai maalataan.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

Valmista massaa 13–14 l / 25 kg.


Maalausolosuhteet

Ilman, laastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla, kovassa tuulessa ja suorassa auringonpaisteessa tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Korjattavan alustan on oltava ehjä ja puhdas. Suolat, sementtiliima, pöly ja muut tartuntaa heikentävät epäpuhtaudet tulee poistaa esim. piikkaamalla ja teräsharjaamalla. Huoltomaalattavat ja paikattavat pinnat pestään esim. painepesurilla ennen paikkaustyön aloitusta. Tarvittaessa pesussa käytetään Tikkurilan Homeenpoistoa. Kuiva alusta tulee esikastella huolellisesti. Rappaustyön alkaessa alustan täytyy olla kostea ja imukykyinen. Imukykyisyyden voi havaita siten, että painaa kämmenellä paikattavaa kohtaa. Jos kämmeneen jää selvästi havaittavaa kosteutta alustasta, on alusta vielä liian märkä paikattavaksi. Odota vielä hetki, kunnes pinnasta ei irtoa kosteutta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Tartuntakerros: Tartuntalaasti lyödään, ruiskutetaan, harjataan tai sullotaan paikattavan alueen koosta riippuen. Pienet alle 15 mm täytöt voidaan tehdä valmiiksi yhdellä käsittelykerralla ilman erillistä täyttökerrosta. Tartuntalaastikerroksen tulee jäädä karkeaksi, hyvän tartunnan takaamiseksi seuraavalle kerrokselle. Tartuntalaastikerroksen tulee kuivua vähintään vuorokausi ennen täyttö- tai pintarappausta. Tiiviillä ja kovilla alustoilla kuten betonilla, laastin tartuntaa alustaan tulee parantaa lisäämällä Finnseco Tartuntalaastia (5 kg prk / 25 kg säkki). Täyttörappaus: Täyttörappaus ruiskutetaan laastipumpulla tai lyödään käsin. Sopiva yhden täyttörappauskerroksen paksuus on n. 15 mm. Mikäli kerrosvahvuus ylittää 20 mm, tulee täyttö tehdä useampana kerroksena. Laajoilla yli 30 mm paksuilla kerralla tehtävillä rappausvahvuuksilla suositellaan alustaan kiinnitetyn kuumasinkityn rappausverkon käyttöä. Rappausverkkoa tulee käyttää myös heikolla ja halkeilevilla alustoilla. Täyttörappaus tulee jättää karkeaksi ja ympäröivän rappauksen tason alapuolelle sen verran, kuin mitä pintarappaus vaatii. Ulkoneva rappauskorjaus erottuu selvästi huoltomaalatusta seinästä erityisesti sivuvalossa. Pintarappaus: Finnseco Rappauskorjauslaasti voidaan jättää valmiiksi pinnaksi halutulla struktuurilla. Pintastruktuurin tekoon voidaan käyttää myös Finnseco Rappauskorjauslaasti Hienoa haettaessa sileää maalattavaa pintaa tai hienompaa struktuuria roiskeena tai esim. harjattuna. Rappauskorjauspinnan tulee jäljitellä mahdollisimman tarkkaan alkuperäistä pintaa. Testaaminen ja mallin teko on välttämätöntä hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Vanhojen rappausten korjaukseen

Käytetään tartunta ja täyttörappauslaastina perinteisten 3-kerrosrappausten korjauksessa. Soveltuu myös karkeaksi pintarappauslaastiksi. Raekoko max. 3,0 mm.

Product usp1prof_img
Rappauspinta

Erinomainen säänkestävyys

Ruiskutettava tai käsin levitettävä suojahuokostettu kalkkisementtipohjainen kuivalaasti korkealla kalkkipitoisuudella.

Product usp2prof_img
Rappauskorjaus
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi