Finnseco Rappauskorjauslaasti Hieno

Ruiskutettava tai käsin levitettävä suojahuokostettu kalkkisementtipohjainen kuivalaasti. Korkea kalkkipitoisuus. Hengittävä ja säänkestävä. Max. raekoko 0,6 mm.

CE
  • Vanhojen rappausten korjaukseen
  • Erinomainen säänkestävyys
Kuvaus

Ruiskutettava tai käsin levitettävä suojahuokostettu kalkkisementtipohjainen kuivalaasti. Korkea kalkkipitoisuus. Hengittävä ja säänkestävä. Max. raekoko 0,6 mm.


Ominaisuudet

Käytetään Finnseco Rappauskorjauslaastin päällä sekä perinteisten 3-kerrosrappausten pintojen korjauksiin. Pehmeä ja kalkkivahva laasti soveltuu parhaiten vanhojen rappausten korjaukseen, koska paikkauksen tulisi olla lähtökohtaisesti yhtä vahvaa tai mieluiten heikompaa kuin alkuperäinen rappaus. Paikkarappaus on lähes aina säilytettävää rappausta kestävämpi.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

Valmista massaa 13–14 l / 25 kg.


Maalausolosuhteet

Ilman, laastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla, kovassa tuulessa ja suorassa auringonpaisteessa tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Korjattavan alustan on oltava ehjä ja puhdas. Suolat, sementtiliima, pöly ja muut tartuntaa heikentävät epäpuhtaudet tulee poistaa esim. piikkaamalla ja teräsharjaamalla. Huoltomaalattavat ja paikattavat pinnat pestään esim. painepesurilla ennen paikkaustyön aloitusta. Tarvittaessa pesussa käytetään Tikkurilan Homeenpoistoa. Kuiva alusta tulee esikastella huolellisesti. Rappaustyön alkaessa alustan täytyy olla kostea ja imukykyinen. Imukykyisyyden voi havaita siten, että painaa kämmenellä paikattavaa kohtaa. Jos kämmeneen jää selvästi havaittavaa kosteutta alustasta, on alusta vielä liian märkä paikattavaksi. Odota vielä hetki, kunnes pinnasta ei irtoa kosteutta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pintarappaus: Täyttölaastin tulee olla kunnolla kovettunut ja vähintään 2–3 vrk:n ikäinen ennen pinta-rappausta. Alusta ei myöskään saa olla sileäksi hierretty. Alusta kostutetaan tarvittaessa ennen pintarappausta. Pintarappaus tehdään rappauspumpulla/suppiloruiskulla, lyödään käsin tai sileää/harjattua pintaa tehdessä levitetään esim. teräslastalla. Kokonaiskerrosvahvuudeksi tulee olla 2–5 mm. Vaihtelemalla ruiskutettaessa massan notkeutta, suuttimen kokoa, ilman määrää ja ruiskutusetäisyyttä saadaan aikaan erilaisia pintakuvioita. Laastiruiskulle sopiva ruiskutusetäisyys on noin 1 m ja suppiloruiskulle n. 0,6 m. Pintarappaus jätetään roiskepinnalle, hierretään tai työstetään haluttuun struktuuriin. Rappauskorjauspinnan tulee jäljitellä mahdollisimman tarkkaan alkuperäistä pintaa. Testaaminen ja mallin teko on välttämätöntä hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Vanhojen rappausten korjaukseen

Käytetään tartunta ja täyttörappauslaastina perinteisten 3-kerrosrappausten korjauksessa. Raekoko max. 0,6 mm.

Product usp1prof_img
Rappauskorjaus

Erinomainen säänkestävyys

Ruiskutettava tai käsin levitettävä suojahuokostettu kalkkisementtipohjainen kuivalaasti korkealla kalkkipitoisuudella.

Product usp2prof_img
Kuivalaasti korkealla kalkkipitoisuudella
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi