Finnseco Valulaasti

Notkistettu, sementtisideaineinen laasti, maksimiraekoko on 3,0 mm.

CE
Kuvaus

Notkistettu, sementtisideaineinen laasti, maksimiraekoko on 3,0 mm.


Ominaisuudet

Betonirakenteiden korjaus, elementtien saumaus, pienet valutyöt kuten pintalattioiden kaatokorjaukset. Suositeltu kerrosvahvuus 10–50mm. Rasitusluokka XF 4, XC 4, XS 2, XD 3 (50 vuoden suunnittelukäyttöikä) – XF 3, XC 4, XS 2, XD 3 (100 vuoden suunnittelukäyttöikä).


Käyttökohteet

Rakenteellista lujuutta ja hyvää pakkasenkestävyyttä vaativat mineraaliset rakenteet sisällä ja ulkona.


Riittoisuus

Valmista massaa: 12–13 l valmista massaa / 25 kg kuivatuotetta.


Maalausolosuhteet

Ilman, laastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Vanhat betonipinnat puhdistetaan mekaanisesti ja painepestään puhtaaksi. Ennen työn aloitusta alusta kostutetaan. Pinnan on oltava mattakostea ja imukykyinen valutyötä aloitettaessa. Sileillä ja epätasaisesti imevillä alustoilla tulee käyttää Finnseco Tartuntalaastia. LAASTIN VALMISTUS Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita vispilällä tai pakkosekoittajalla 2–3 min kunnes massa on tasalaatuista. Anna laastin seistä sekoituksen jälkeen noin 5 min ja tee uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä tarvittaessa lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata mitata sekoitusastiaan heti alussa. Seoksen käyttöaika on noin 1 tunti.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Valutyö: Tartunta alusbetoniin varmennetaan harjaamalla notkea valulaasti voimakkaasti alustaan. Valu tehdään välittömästi tuoreen tartuntakerroksen päälle. Valukerroksen paksuus yhdellä täyttökerralla on n. 10–50 mm. Tehtäessä paksumpia valuja useassa kerroksessa jätetään alemman kerroksen pinta karkeaksi hyvän tartunnan varmistamiseksi. Yhtenäisillä paksuilla valukerroksilla on käytettävä raudoitusta.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi