Fontefloor EP Primer

Kaksikomponenttinen vesiohenteinen epoksipohjuste.

M1_fi CE

Fontefloor EP Primer

Kaksikomponenttinen vesiohenteinen epoksipohjuste.

Lopputulos

  • Puolikiiltävä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen vesiohenteinen epoksipohjuste.


Ominaisuudet

• Toimii betonipinnan tiivistäjänä ja tartunnan varmistajana ennen Temafloor-sarjan epoksi- ja polyuretaanipinnoitteita ja massoja ja Fontefloor-maaleja. • Soveltuu käytettäväksi kostean betonipinnan (betonin suhteellinen kosteus yli 97%) pohjustamiseen ennen Fontefloor EP 100 epoksimaalia. • Hyvin vesihöyryä läpäisevä. • Voidaan käyttää betonin kolojen ja halkeamien paikkauksiin. • Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.


Käyttökohteet

• Käytetään käsittelemättömien betonilattioiden pölynsidontaan ja pohjustamiseen.


Riittoisuus

Riittoisuus betonilattialle on keskimäärin: Pohjustus 5–7 m2/l Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus, tasaisuus ja maalausmenetelmä.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97%. Käsittelyn ja tuotteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja tuotteen lämpötilan olla yli +15ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Huom! Tällä tuotteella on luontainen taipumus liituuntumiseen, haalistumiseen ja epätasaiseeen kellastumiseen. On suositeltavaa käyttää polyuretaanipintamaalia, kun värisävylle asetetaan korkeat vaatimukset.


Pinnan esikäsittely

Uusi betonipinta: Poista sementtiliimakerros betonin pinnasta pintahiontana tai suolahappopeittauksella. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Imuroi puhdistuksen jälkeen sementtipöly huolellisesti. Tee peittaus laimennetulla suolahappoliuoksella (1 osa väkevää suolahappoa, 4 osaa vettä). Huuhtele peitattu lattia runsaalla vedellä ja kuivaa. Vanha betonilattia: Poista rasva, öljy, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet Maalipesu-pesuaineella. Poista vanha, hilseilevä maalikalvo hionnalla. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Puhdista lattian kolot ja kuopat terveeseen, puhtaaseen betoniin saakka. Avaa halkeamat esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly.


Maalaus Työvälineiden pesu

Vesi. Välineet on pestävä välittömästi käytön jälkeen ennen kuin maali on ehtinyt kuivua.


VOC

VOC 2004/42/EC (cat A/j) 140 g/l (2010) Fontefloor EP Primer: max. VOC < 140 g/l


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi