Novocryl Pintalakka

Kaksikomponenttinen, liuotteeton akryylipintalakka.

Novocryl Pintalakka

Kaksikomponenttinen, liuotteeton akryylipintalakka.

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen, liuotteeton akryylipintalakka.


Ominaisuudet

Käytetään Novocryl Massalakan pintalakkaukseen. Muodostaa kellastumattoman, joustavan ja kulutusta kestävän pinnan. Kovettuu nopeasti myös matalissa lämpötiloissa. Vain ammattikäyttöön.


Käyttökohteet

Vanhat ja uudet betonilattiat sisä- ja ulkotiloissa. Käyttökohteina mm. luhtikäytävät, ulkoterassit ja parvekkeet. Voidaan käyttää kovallekin rasitukselle altistuvilla lattiapinnoilla.


Riittoisuus

0,5–0,6 kg/m² / käsittelykerta. 1–2 käsittelykertaa halutusta pintastruktuurista riippuen. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat lakattavan pinnan tasaisuus ja lakkauskertojen määrä.


Maalausolosuhteet

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. Lakkaustyön ja lakan kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja lakan lämpötilan olla yli +5º C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Uusi betonipinta: Betonin pinnasta poistetaan sementtiliimakerros mekaanisesti pintahiontana, sinkopuhdistuksella tai suolahappopeittauksella. Poistomenetelmäksi valitaan parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Mekaanisen puhdistuksen jälkeen sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois. Peittaus tehdään laimennetulla suolahappoliuoksella (1 osa väkevää suolahappoa 4 osaa vettä). Peitattu lattia huuhdellaan runsaalla vedellä ja lattia kuivataan hyvin. Vanha betonilattia: Poista vanha, hilseilevä maalikalvo timanttihiomalla, jyrsimällä tai hiekkapuhaltamalla. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Puhdista lattian kolot ja kuopat terveeseen, puhtaaseen betoniin saakka. Avaa halkeamat esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pintalakkaus suoritetaan pinnoitteen kovetuttua. Mikäli massaus on tehty hiekoitustekniikalla, tulee kaikki irtonainen hiekka poistaa ennen pintalakkausta. Kaada lakkaseos lattialle vanaksi ja tasaa pinta telalla tai siveltimellä lattian koosta ja mallista riippuen. Huomio oikea kovetemäärä. Liian suuren kovetemäärän käyttö voi aiheuttaa kellastumista ja huonontaa lakan kesto-ominaisuuksia. Pintalakan kalvonpaksuuden on oltava 0,4–0,8 mm. Ylipaksu lakkakerros voi aiheuttaa kellastumista.


Työvälineiden pesu

Asetoni (Ohenne 006 1500).


VOC

VOC 2004/42/EC (cat A/j) 500 g/l (2010) Novocryl Pintalakka: max. VOC < 500 g/l


Kovettuu nopeasti, myös alhaisissa lämpötiloissa

Kovettumismekanisminsa ansiosta lattia kuivuu nopeasti ja voidaan ottaa käyttöön jopa kahden tunnin kuluttua pinnoituksesta. Kuivumisnopeutensa ansiosta Novocryl pinnoitusjärjestelmät sopivat erityisen hyvin tiloihin, joissa käytettävissä oleva työaika on rajallinen.

Käsittelylle laaja lämpötila-alue

Novocryl tuotteita voidaan levittää alhaisissa lämpötiloissa ilman merkittävää vaikutusta kovettumisaikaan tai pinnan laatuun.

Novocryl -ratkaisu parvekkeille ja luhtikäytäville

Kellastumaton, kestävä ja joustava pintalakka Novocryl massalle.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi