Novocryl Pohjuste

Kaksikomponenttinen, matalaviskoosinen liuotteeton akryylipohjuste.

CE

Novocryl Pohjuste

Kaksikomponenttinen, matalaviskoosinen liuotteeton akryylipohjuste.

Lopputulos

  • Puolikiiltävä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen, matalaviskoosinen liuotteeton akryylipohjuste.


Ominaisuudet

Käytetään Novocryl Massalakan pohjustuksessa sekä pölynsidontalakkauksessa. Kovettuu nopeasti myös matalissa lämpötiloissa. Vain ammattikäyttöön.


Käyttökohteet

Vanhat ja uudet betonilattiat sisä- ja ulkotiloissa.


Riittoisuus

Riittoisuus betonilattialle on keskimäärin: Pohjustus/pölynsidonta 2–3 m²/kg / käsittely Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus, tasaisuus ja lakkausmenetelmä.


Maalausolosuhteet

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. Lakkaustyön ja lakan kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja lakan lämpötilan olla yli +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Uusi betonipinta: Betonin pinnasta poistetaan sementtiliimakerros mekaanisesti esim. hiekkapuhaltamalla tai timanttihionnalla. Poistomenetelmäksi valitaan parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Mekaanisen puhdistuksen jälkeen sementtipöly imuroidaan tai pestään huolellisesti vedellä pois. Sementtiliima voidaan poistaa myös suolahappopeittauksella. Peittaus tehdään laimennetulla suolahappoliuoksella (1 osa väkevää suolahappoa 4 osaa vettä). Peitattu lattia huuhdellaan runsaalla vedellä ja lattia kuivataan hyvin. Alustan tulee olla kuiva, luja ja kiinteä ennen pintakäsittelyä. Vanha betonilattia: Poista vanha, hilseilevä maalikalvo timanttihiomalla, jyrsimällä tai hiekkapuhaltamalla. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Puhdista lattian kolot ja kuopat terveeseen, puhtaaseen betoniin saakka. Avaa halkeamat esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly.


Maalaus Työvälineiden pesu

Asetoni (Thinner 006 1500)


VOC

VOC 2004/42/EC (cat A/j) 500 g/l (2010) Novocryl Pohjuste: max. VOC < 500 g/l


Kovettuu nopeasti, myös alhaisissa lämpötiloissa

Kovettumismekanisminsa ansiosta lattia kuivuu nopeasti ja voidaan ottaa käyttöön jopa kahden tunnin kuluttua pinnoituksesta. Kuivumisnopeutensa ansiosta Novocryl pinnoitusjärjestelmät sopivat erityisen hyvin tiloihin, joissa käytettävissä oleva työaika on rajallinen.

Käsittelylle laaja lämpötila-alue

Novocryl tuotteita voidaan levittää alhaisissa lämpötiloissa ilman merkittävää vaikutusta kovettumisaikaan tai pinnan laatuun.

Novocryl -ratkaisu parvekkeille ja luhtikäytäville

Uusien ja vanhojen betonilattioiden pohjustukseen ennen Novocryl pinnoitteiden ja massojen levitystä.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi