öljytty terassilaudoitus

Maalilinja neuvoo: 5 vinkkiä terassin öljyämiseen

Öljykäsittely suojaa terassia tikkuuntumiselta, halkeilulta ja haalistumiselta, joita sade ja auringonpaiste aiheuttavat. Näillä vinkeillä käsittelet terassisi kesäkuntoon!

1. Löydä sävy helposti valmisväreistä

Tikkurilan Valtti Plus Terassiöljyä on saatavilla kolmessa suositussa valmisvärissä: ruskea, musta ja kelonharmaa! Ruskea syventää ja tasoittaa uusien ja säärasituksessa haalistuneiden kovapuukalusteiden sekä terassien ruskeaa väriä. Kelonharmaa puuöljy antaa pinnalle vanhan patinoituneen sävyn ja musta puuöljy luo arvokkaan, modernin ilmeen. Valitse pihasi tunnelmaan sopivin.

2. Valitse kestävin tuote kohteeseesi

Valitse Valtti Plus Terassiöljy, kun haluat parasta terassisi pintaan. Erikoispigmentoidulla Valtti Plus Terassiöljyllä on  ennennäkemättämän hyvä säänkestävyys, jonka takaa UV-suojaus ja puuöljyn erikoispigmetit. Erikoispigmentit antavat vesiohenteiselle Valtti Plus Terassiöljylle myös syvänkuultavan värin.

3. Pese terassi huolellisesti ennen käsittelyä

Esikäsittelyssä ei kannata fuskata. Pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä, likaa ja levää sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan.

Levitä Terassi- ja kalustepesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai käy läpi painepesurilla ja huuhtele lopuksi vedellä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

4. Aloita maalaus, kun pinta puhdas ja kuiva

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Käsittelyä ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Terassin on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

5. Hyödynnä terassilastaa

Terassiöljylastalla öljyäminen käy kuin valssi! Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo ja nopea tehdä terassin öljykäsittely. Työväline yltää myös lautojen väleihin niiden leveydestä riippuen ja lastaan saa yhdistettyä kätevän jatkovarren. Käytä apuna telakaukaloa.

Öljyä kaksi tai kolme lautaa kerrallaan päästä päähän. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Terassilastalla pystyt käsittelemään terassilautojen välit niin, että työnnät lasta väliin vinoittain kärki edellä. Kuivaa pinta tarvittaessa 10 minuutin kuluttua kuivalla kankaalla. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.

n/a

Katso Maalilinjan työohjevideo terassin öljyämiseen:

Maalilinja 020 191 2002

Jos et löytänyt sivuiltamme vastausta ongelmaasi voi kysyä neuvoa Maalilinjalta.

  • Soita puhelinpalveluumme ja kysy asiantuntijoiltamme. 020 191 2002  ark. 8-19
    (Puheluiden hintatiedot)
  • Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla jolloin saat lisättyä kuvia viestin mukaan.
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi