Monitoimikeskus Lumon aulatilat saivat uuden ilmeen

PPG Tikkurilan vapaaehtoiset loihtivat tammikuun alussa uuden ilmeen Vantaan Korsossa sijaitsevaan monitoimikeskus Lumoon. COLORFUL COMMUNITIES® -ohjelmaan kuuluva projekti toteutettiin Suomessa ensimmäistä kertaa.

Monitoimikeskus Lumon aulan seinät maalattiin värikkääksi ja inspiroivaksi kokonaisuudeksi 25 vapaaehtoisen voimin sekä PPG Tikkurilan omia tuotteita hyödyntäen. Maalaustyön laadusta ja lopputuloksesta vastasi maalausurakoitsija Pasi Kalliokoski, ja seinien värisävyt tilaan valitsi PPG Tikkurilan värivalikoimapäällikkö Irina Hanhisalo.

Projektin keskiössä on taiteilija Andrea Puscasun suunnittelema muraali "Metsän Lumo”. Muraalin tavoitteena on elävöittää Lumon aulatiloja ja ilahduttaa Lumossa vierailevia asiakkaita. "Metsän Lumo" nostaa Lumon seinille paloja Suomen luonnosta ja kuvastaa Lumon monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.
 

Kaksi naista Tikkurilan t-paidoissa valmistelemassa Lumon maalausta

 

Projekti toteutettiin yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa

 Lumo valittiin maalauskohteeksi Vantaan kaupungin toiveesta. Monitoimikeskus Lumo on keskeinen kohtaamispaikka kaikenikäisille asukkaille. Keskuksesta löytyy kaupunginkirjasto, lukio, nuorisotila, kulttuurisali ja erilaisia harrasteryhmiä. Lumon vuotuinen kävijämäärä on yli 500 000.

”Istuimme noin viikko ennen PPG Tikkurilan yhteydenottoa Lumossa ja mietimme, kuinka voisimme tehdä Lumon aulatilat viihtyisämmäksi. PPG Tikkurilan tarjous tulla maalaamaan jokin kaupungin julkinen tila tuli kuin tilauksesta, eikä maalauskohdetta ollut vaikea valita,” kertoo Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand. ”Lämmin kiitos nopeasti ja sujuvasti toteutetusta projektista, lopputulos on erinomainen!”

”Maalausprojekti tuli meille mukavaan aikaan. Olemme tekemässä kiinteistöön käyttäjien toivomia parannuksia muun muassa akustiikkaan, ja nyt saimme lisäksi upean muraalin”, sanoo toimitusjohtaja Jukka Antila VTK Kiinteistöt Oy:stä.
 

Tikkurila Luja 7 maalipurkkeja


Lumon seinät maalattiin Luja 7 -maalilla, jolla on alhainen VOC-pitoisuus ja jolle on myönnetty sekä Joutsenmerkki että EU-ympäristömerkki. Luja 7 soveltuu erinomaisesti seinien maalaamiseen esimerkiksi julkisissa tiloissa, jotka ovat jatkuvan puhdistuksen kohteena. Pääväreiksi oranssin rinnalle valitiin valloittava vaaleanpunainen ja sykähdyttävä sininen.
 

Lumo-tila ennen maalausta

Lumo-tilan valmis muraali
 

COLORFUL COMMUNITIES® on Tikkurilan omistajan, yhdysvaltalaisen PPG:n hyväntekeväisyysohjelma, jonka tavoitteena on yrityksen vision mukaisesti suojata ja kaunistaa ympärillä olevia yhteisöjä sekä tuoda väriä ja iloa ihmisten arkeen. Projekteja on toteutettu tähän mennessä yli 500 ympäri maailman. 
 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi