Irina Hanhisalo, värivalikoimapäällikkö

Irina Hanhisalo jos kuka elää värikästä elämää! On elänyt jo vuodesta 2006 asti.

Irina tuli PPG Tikkurilaan vuonna 2006 värisuunnittelijaksi. Ura alkoi kesätyöntekijänä – niin kuin monen muunkin – ja työnkuva on kasvanut vuosi vuodelta. Nykyisessä tehtävässä värivalikoimapäällikkönä on vierähtänyt muutama vuosi. Koulutukseltaan Irina on rakennusmaalari sekä muotoilija.

”Useimmat asiat, joiden otsikossa on sana väri, päätyvät minun työpöydälleni ja olen vähintäänkin mukana projektissa. Vastuullani on muu muassa erilaisten värikonseptien kehittäminen ja muiden väreihin liittyvien projektien johtaminen. Sellaisia ovat esimerkiksi värikampanjat ja -viestintä”, Irina kertoo.

Yksi vuosittain toistuva innostava tehtävä on Vuoden värin valinnasta vastaaminen. PPG Tikkurila valitsee joka vuodelle oman trendivärin. 

”Valinnan suorittaa ryhmä eri alojen ammattilaisia, jotka kaikki työskentelevät jollain tavoin trendien ja ennustamisen parissa. Käymme läpi suuren määrän dataa, analytiikkaa ja trendiennusteita sekä sitä, mitä maailmassa ylipäätään tapahtuu. Jokainen tuo keskusteluun omat mielipiteensä ja ideansa. Yleensä värivalinta syntyy yksimielisesti.”

Mikä työssäsi innostaa sinua? 

”Työssä innostavat erilaiset ja laajat tehtävät, joihin voin myös itse paljon vaikuttaa. Toisinaan mietitään hyvinkin isoja linjoja ja toisinaan taas todella pieniä yksityiskohtia. Samanlaisia päiviä on harvoin, ja haastavatkin päivät ovat taatusti mielenkiintoisia. Väreihin voi myös pureutua niin monesta eri lähtökohdasta, että et koskaan voi olla täysin oppinut. Edessä näkyy jatkuvasti uutta kehitettävää ja opittavaa.”

Mikä on väriasiantuntijan oma lempiväri?

”Tätä minulta kysytään aina. En pysty vastaamaan, koska rakastan kaikki värejä! Rakastan myös maaleja. Minulla on aina jokin maalausremontti meneillään tai suunnitteilla vapaa-ajalla”, Irina kertoo.

Katso avoimet työpaikat

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi