maalatut pihakiveykset

Maalilinja neuvoo: 5 vinkkiä haalistuneiden pihakivien käsittelyyn

Pihakivetkin voi saada kuultokäsittelyllä lähes uudenveroisiksi! Maalilinjan asiantuntijoiden 5 vinkillä onnistut pihakivien käsittelyssä.

1. Patio Kivikuullotteella tasaat ja syvennät sävyä

Valitse Patio Kivikuullote tuotteeksi, kun haluat käsitellä vanhat pihakivet uudenveroisiksiVesiohenteisella Patio Kivikuullotteella saat helposti ja nopeasti uuden ilmeen vanhoille betonipihakiville ja -laatoille. Patio Kivikuullotteen avulla voit tasata ja syventää pihakiveyksen väriä. Patio Kivikuullote sopii hyvin vanhoihin betonisiin tehdasvärjättyihin pihakiviin ja -laattoihin.

2. Valitse pihakiveä lähinnä oleva sävy

Valitse Kivikuullote-värikartan 10 maanläheisestä sävyistä käsiteltäviä kiviä lähinnä oleva värisävy. Värjäämättömät betoninharmaat pihakivet voi käsitellä ihan uuden väriseksi. Värikartan sävyt vastaavat lopputulosta harmaalla pihakivellä. Muistathan, että näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti eivätkä ne korvaa aitoja värimalleja.

3. Pese pinta painepesurilla

Pese pihakivet ensin huolellisesti puhtaaksi liasta, pölystä, sammaleesta ja muista irtoroskista painepesurilla, Pihan Huoltopesu -pesuaineella saat tehostettua pesua. Suhteellisen uusien betonipihakivien pesussa kannattaa käyttää riittävän kovaa painetta pinnan imukyvyn varmistamiseksi. Anna pestyn pinnan kuivua hyvin ennen käsittelyä.

4. Yleensä kertakäsittely riittää

Levitä kuullotetta 1-2 kertaa alustan imukyvystä ja halutusta lopputuloksesta riippuen. Yleensä yhden kerran käsittely riittää, värinvaihto vaatii kahden kerran käsittelyn. Huomio värin vaihdossa että alla oleva sävy kultaa alta, joten tee aina koesively, jotta varmistut että väri on haluttu. Voit levittää Patio Kivikuullotteen siveltimellä, telalla tai reppuruiskulla, joka on isoille pinnoille kätevin.  Käsittele pinta tasaisesti ja yhtäjaksoisesti alueittain jatkoskohtien välttämiseksi. Tarkemmat ohjeet pihakivien käsittelyyn löydät täältä.

5. Vältä paksua maalimaista kerrosta ja tee käsittely oikeissa sääolosuhteissa

Kuullotteen ei ole tarkoitus muodostaa kiven pinnalle kalvoa, joten vältä levittämästä paksua maalimaista kerrosta. Näin kivestä ei tule liukas ja sille ominainen ulkonäkö säilyy.

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Käsittelyä ei kannata tehdä suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

 

Onko sinulla kysyttävää projektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi