Ohjeet saunan käsittelyyn

Saunan pintakäsittelyllä saadaan paitsi haluttua tunnelmaa, niin se pidentää myös saunan käyttöikää. Puupintojen käsittely antaa suojan kosteutta ja likaa vastaan. Lisäksi se helpottaa saunan puhtaanapitoa. Näiden vinkkien avulla käsittelet saunan lauteet, seinät ja lattian. 

Saunan lauteiden öljyäminen tai vahaaminen 

Etenkin saunan lauteet altistuvat jatkuvasti kovalle kuumuudelle ja kosteudelle. Paras tapa pitää saunan lauteet hyvässä kunnossa on öljytä ne 1–2 kertaa vuodessa Supi laudesuojalla. Öljy suojaa lauteiden puuta kosteudelta ja auttaa säilyttämään sen kauniin ulkonäön. Lauteet voi myös suojata Supi Saunavahalla, joka on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine. Saunavaha on sävytettävissä Tikkurilan kuultaviin sisäväreihin ja lisäksi siitä löytyy valmisvärit: musta, harmaa ja valkoinen. Supi Saunavahalla voit myös päivittää lauteiden värin. Katso alapuolelta tarkat ohjeet saunan lauteiden öljyämiseen ja vahaamiseen. 

Saunan seinien käsittely 

Saunan seinien huoltoväli on 2-5 vuotta. Saunan seinät voidaan käsitellä joko Supi Saunavahalla, Supi Arcicilla tai Supi Saunasuojalla. Kaikki nämä tuotteet suojaavat puuta kosteudelta ja lialta. Supi Saunavaha ja Saunasuoja ovat sävytettävissä Kuultaviin sisäväreihin kun taas Supi Arcticilla saat kauniin helmiäishohtoisen pinnan ja se on sävytettävissä Arctic-värikartan sävyihin. 

Näillä tuotteilla onnistut saunan lauteiden, seinien ja lattian käsittelyssä:

  • Supi Saunapesu puhdistaa saunan puu-, metalli- ja kaakelipinnat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Se valkaisee puupinnat sekä liuottaa kalkkia laattapinnoilta.
  • Supi Saunavahalla saat puuhun imeytyvän, luonnollisen himmeän pinnan saunan paneeli- ja hirsipinnoille. Supi Saunavaha antaa puulle suojan vettä ja likaa vastaan. Se sopii saunan seinä- ja kattopinnoille sekä lauteisiin. Saatavilla valmisvärit musta, harmaa ja valkoinen. Lisäksi sävytettävissä kuultaviin sisäväreihin
  • Supi Saunasuoja puolihimmeä suoja-aine saunan paneeli- ja hirsipinnoille. Sopii seinä- ja kattopintoihin, mutta se ei sovellu lauteiden käsittelyyn. Supi Saunasuoja on sävytettävissä kuultaviin sisäväreihin.
  • Supi Arcticilla saat paneeli- ja hirsipinnoille hillityn helmiäisen hohdon, joka on saanut inspiraationsa Lapin kauniista kelopuusta. Sopii seinä- ja kattopinnoille, sävytettävissä luonnonläheisiin Arctic-värikartan sävyihin. 
  • Supi Lattiaöljy on kasviöljypohjainen ja vesiohenteinen lattiaöljy puulattioille ja rililöille kosteissa tiloissa. Se ehkäisee puun halkeilua ja suojaa puuta kosteudelta ja lialta. Supi Lattiaöljy on sävytettävissä kuultaviin sisäväreihin.
  • Supi Laudesuojalla öljyät saunan lauteet syventäen ja tummentaen niiden omaa väriä.
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi