Saunan käsittely tummaksi saunavahalla

Maalilinja neuvoo: Miten käsittelen vanhan saunan kellastuneet puupinnat?

Saunan kulahtanut, kellastunut puupinta on helppo raikastaa viikonlopussa. Muista huolellinen esikäsittely, valitse täsmätuote ja käsittele sauna Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoiden neuvoilla.
Maalilinjan vinkit saunan kellastuneiden puupintojen käsittelyyn
Uudista kellastunut sauna Supi-tuotteilla

VINKKI 1: Tee esikäsittely helposti hiomatyynyllä

Saunan pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä ja rasvoja sekä kirkastaa kuluneen pinnan. Puusaunoissa noki tahrii ajan saatossa ja siksi saunan vanhat puupinnat kannattaa pestä aina ennen käsittelyä Supi Saunapesulla etiketin ohjeiden mukaan. Sekoita 1-2 dl Supi Saunapesua 5 litraan vettä. Saat tehostettua pesua, kun käytät pesuaineen levittämiseen karhunkieltä. Anna liuoksen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Hankaa vielä pinnat kertaalleen, huuhtele huolellisesti ja anna kuivua.

Hio pinnat kevyesti hiomatyynyllä ja poista hiontapöly. Jos alle jää aikaisempia käsittelyjä, tasaisemman ja kauniin värin ja lopputuloksen saat, jos hiot ne kaikki pois. 

Uudista kellastunut sauna Supi-tuotteilla

VINKKI 2: Valitse täsmätuote

Supi Saunavahalla uudistat kätevästi paneelipinnat ja lauteet. Supi Saunavaha on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka petsimäisen ohuena imeytyy hyvin puuhun ja antaa sille kauniin, silkinhimmeän suojan. Supi Saunavahasta on saatavilla kolme valmissävyä: musta, harmaa ja valkoinen ja lisäksi väritön, joka voidaan sävyttää Kuultavat sisävärit -kartan tiettyihin sävyihin. Kellastunut sauna pääsee oikeuksiinsa uudella, tummalla värityksellä.

Huomioithan väriä valitessa, että kuultavissa väreissä lopulliseen väriin vaikuttavat aina puun oma väri ja huokoisuus sekä sivelykertojen määrä että tuotteen kiiltoaste. Tee koesively ensin huomaamattomaan paikkaan esim. lauteiden alle ennen lopullista värin valintaa, jotta varmistut, että lopputulos ja väri on mieluinen.

Uudista kellastunut sauna Supi-tuotteilla

VINKKI 3: Käsittele kertaalleen

Sekoita Supi Saunavaha huolellisesti, myös käytön aikana. Käytä levittämiseen vaahtomuovisivellintä, -sientä tai keinokuitusivellintä ja levitä Supi Saunavaha rauhallisesti yhteen kertaan puunsyiden suuntaisesti. Käytä Supi Saunavahaa vain sen verran, mitä puuhun imeytyy kertalevityksellä, näin pinnasta ei tule liukas. Käsittele 1-2 paneelia kerrallaan päästä päähän. Saunomaan voit mennä vuorokauden kuluttua käsittelystä! Esilämmitä sauna ennen käyttöönottoa ja tuuleta hyvin.

Kellastunut sauna käsiteltiin tummiin sävyihin

Tämä vanha sauna sai uuden ilmeen Supi Saunavahalla. Lauteet on käsitelty mustalla valmissävyllä ja paneeliseinissä on harmaa valmisväri.

Uudista kellastunut sauna Supi-tuotteilla

Katso työohjevideo saunan puupintojen käsittelyyn

Muuri-maali takoille ja saunamuureille

Tarvitseeko saunamuuri uuden maalipinnan?

Maalaa saunamuuri Maalilinjan vinkeillä >>

Onko sinulla kysyttävää projektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi