Tummanruskea sauna

Täydellinen sauna – inspiroidu suomalaisten saunoista

Sauna on ollut osa suomalaista kulttuuria jo vuosisatojen ajan. Saunatrendeissä päivitetään nyt perinteitä ja tehdään rohkeitakin kokeiluja. Kurkista erityylisiin ja ajankohtaisiin suomalaisiin saunoihin. Millainen on sinun täydellinen saunasi?

Oma sauna on rakas paikka. On arjen luksusta saada lämmittää omasta mielestä maailman paras sauna tiukan työviikon päätteeksi. Sauna auttaa kehoa ja mieltä rentoutumaan ja virkistymään. Kiukaan sihistessä ja saunatuoksun levitessä ilmaan mieli tyhjenee arjen oravanpyörästä. 

Sauna voi olla yksityinen tila, jossa tiivistyy oma rauha ja  tai sitten yhteinen kohtaamispaikka, jossa löylyistä nautitaan koko perheellä tai ystäväporukalla.

Tyylikkäät tummat saunat ja selkeät kontrastit

Tummat saunat ovat selkeälinjaisia ja tyylikkäitä ratkaisuja skandinaaviseen kotiin. Tummalla värillä on vahva vaikutus tunnelmaan: haetko ylellistä spa-tunnelmaa, kontrasteja vai savusaunafiilistä? Kaikki nämä onnistuvat tummien sävyjen avulla. Tummaa väriä ei kannata pelätä saunassa. Lopputulos ei ole synkkä, vaan persoonallinen ja turvallinen tila, jossa ei ole muuta kuin sinä itse. Aistit saavat lepoa ja maailman murheet ovat valovuosien päässä.

Musta moderni sauna

Musta sauna tuo mieleen tervantuoksuiset löylyt, ja tumma väri tuo saunaan ylellisen ja intiimin tunnelman. Inspiroidu @pellonreunalle Heidin kokomustasta saunasta, jossa musta väri on saatu aikaan lauteille Supi Saunavahan mustalla valmisvärillä, seinille Supi Arcticin sävyllä 5124 Kemi

Mustaa väriä voi käyttää myös tehosteena. Voisiko sinun saunassasi olla mustat lauteet ja vaaleat seinät, kuten @tiia_diy:lla? Tiian saunan tunnelma on skandinaavisen moderni ja samalla lämpimän kotoisa. Lauteiden musta väri on saatu aikaan Supi Saunavahan mustalla valmisvärillä, seinät on käsitelty valkoiseksi sävytetyllä Supi Saunasuojalla.

Saunassa mustat lauteet ja valkoiset seinät
Perinteisen saunan upeat päivitykset

Perinteistä puun väristä saunaa kaipaavat voivat löytää mieleisensä tyylipäivityksen saunalleen joko vaaleista puun sävyistä tai syvänruskeasta.

valkoiseksi käsitelty sauna

Perinteisen saunan ystävä voi löytää saunalleen uuden ilmeen vaalealla sävyllä. Tutustu @villakooo Roosan valkoiseksi käsiteltyyn saunaan, jossa puun luonnollinen väri ja tekstuuri tulevat kauniisti esiin. Lopputulos on raikkaudessaan kuin alkukesän koivumetsä! Silkinhimmeä pinta on saatu aikaan Supi Saunavahan valkoisella valmisvärillä.

Perinteinen sauna voi saada uuden ilmeen myös aikamatkasta historiaan. Millaista isovanhempiesi saunassa oli? Minkälainen sauna tuo mieleen menneiden aikojen tunnelman ja paikan, johon haluaisit palata? Tee saunastasi astetta perinteisempi, ja ota malliksi @vanhakalastajatorppa upea sauna, josta tulee mieleen Kalevala ja Runeberg! Seinät on käsitelty Supi Arcticilla, joka muodostaa saunatilojen seiniin ja kattoihin likaa ja vettä hylkivän, helmiäishohtoisen pinnan.

vanhan ajan perinteinen sauna
Instagram-jako oma täydellinen sauna

Jaa kädenjälkesi Instagramissa 

Miltä sinun täydellinen saunasi näyttää? Jaa kuva Tikkurilan tuotteilla käsitellystä saunastasi ja kerro mitä tuotteita siinä on käytetty. Tägää kuvaan @tikkurila_suomi ja #tikkurilasauna, niin jaamme kuvia tilillämme. 

 

Tikkurilan saunankäsittelytuotteet

Saunan tyylipäivityksen saat aikaan saunatiloille kehitetyillä tuotteillamme. Lauteille, katoille ja lattioille on olemassa omat kosteisiin tiloihin soveltuvat suoja-aineet, joissa on erilaisia sävytysmahdollisuuksia tuotteesta riippuen.

Miten valitsen oikean tuotteen projektiini?
Tutustu saunankäsittelytuotteisiin
Näin käsittelet saunan

1. Pese saunan puupinnat Supi Saunapesulla käyttöohjeiden mukaan. Pintojen pesu poistaa mahdolliset lika- ja saippuajäämät. Huuhtele huolellisesti ja anna kuivua.

2. Hio pinnat kevyesti ja poista hiontapöly. Jos käsittelet pinnat sävytetyllä tuotteella, niin vanha käsittely kannattaa hioa kokonaan pois, jotta lopputuloksesta ja väristä tulee tasainen. Suojaa lattiat ennen käsittelyä, sillä esim. saunavaha imeytyy helposti mahdollisten kaakelien saumoihin.

3. Sekoita valitsemasi tuote Supi Saunavaha, Supi Arctic tai Supi Saunasuoja huolellisesti, myös aika-ajoin käytön aikana. Supi Saunavahan levittämiseen tarvitset siveltimen, sienen tai vaahtomuovisiveltimen. Supi Arctic ja Supi Saunasuoja levitetään keinokuitusiveltimellä.

4. Käsittele puupinnat ohjeiden mukaisesti – yksi tai kaksi levityskertaa tuotteesta riippuen.

Levitä valitsemaasi tuotetta rauhallisesti puunsyiden suuntaisesti paneeli kerrallaan päästä päähän työsaumojen välttämiseksi.

Levitä Saunavaha kertaalleen. Käytä Saunavahaa vain sen verran, mitä puuhun imeytyy kertalevityksellä. 

Supi Arcticia ja Supi Saunasuojaa käytettäessä pinta käsitellään kahteen kertaan ja niitä ohennetaan käsittelyyn 50 % vedellä.

Supi Saunavaha sopii myös lauteiden käsittelyyn.

Lattiaritilät käsitellään kertaalleen Supi Lattiaöljyllä.
 

Käsitteletkö saunaasi ensimmäistä kertaa tai haluaisitko kysyä jotain asiantuntijalta? 

Täytä yhteydenottolomake tai soita Maalilinjalle 020 191 2002 arkisin klo 8–19, niin saat vastauksen saunan käsittelyyn liittyviin kysymyksiisi. Saat yhteyden Maalilinjan asiantuntijoihin myös tikkurila.fi-sivuston Maalilinja Chatissa (selaimen oikea alareuna).

Autamme sinua onnistumaan!

Maalilinjan asiantuntijat auttavat maalauskysymyksissä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi