ecological paint for pier
Laituri kauniiksi vesistöystävällisesti
Viena K -blogin Viena on muutaman vuoden puuhastellut oman kesäparatiisinsa parissa. Viime kesänä mökin ulkopinta upean uuden hiilenmustan värin kylkeensä ja tänä vuonna lämmin toukokuu mahdollisti laiturin uudistamisen jo varhain.

Viena K -blogissa on upeiden ja visuaalisten kuvien lisäksi puhuttanut ekologinen elämäntapa. Mökkirannassa käytetään luonnonkosmetiikkaa ja myös laiturin kunnostuksessa ympäristöystävällisyys tuntui tärkeimmältä valintakriteeriltä sopivalle tuotteelle. Laiturin kaunistamiseen ja suojaukseen valittiin Saaristo Laituriöljy, joka on sävytettävä erityisesti laiturien suojaamiseen kehitetty puuöljy.

Mökkimaisemaan sopiva sävy löytyi Kuultavat ulkovärit -värikartasta ja jo aikojen saatossa harmaantunut laituri käsiteltiin sävyllä 5087 PoroSaaristo Laituriöljy suojaa laituria säärasituksilta ja ehkäisee tikkuuntumista. Sen lisäksi, että varpaisiin ei tartu tikkuja, voi uimari pulahtaa huoletta laiturilta järveen, sillä Saaristo Laituriöljy on täysin vesistöystävällinen ja myrkytön. Laiturin voi hyvillä mielin öljytä veden päällä – aikaa jää myös auringonottoon.

Näin toteutat idean

Vanhan laiturin uudistamista ei kannata lykätä ainakaan sen työläyden vuoksi, sillä valmista tulee jo yhdellä kerroksella. Tikkuuntumattomalla laiturilla auringonotto on kaksinverroin mukavampaa!

1. Puhdista

Pese laituri Tikkurila Laituripesu -puhdistusaineella ja vedellä. Saaristo Laituriöljyn tapaan myös Laituripesu on ystävällinen vesistölle.

2. Öljyä laituri

Öljyä laituri kertaalleen Saaristo Laituriöljyllä. Pyyhi imeytymätön öljy kuivalla kankaalla muutaman minuutin kuluttua käsittelystä.

IDEAN TOTEUTTAHA: Viena K.

Viena K on helsinkiläinen bloggaaja ja esteetikko, joka valokuvaa ja kirjoittaa tyylistä, sisustuksesta, ruuasta ja elämästä.

Lue Vienan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.