Uudista pihakivet ja maalaa graafinen patio
Uudista pihakivet ja maalaa graafinen patio
Bloggaaja Annika Meder-Liikanen Vihreä talo -blogista käsitteli betoniset pihakivet uuteen uskoon Tikkurilan Patio Kivikuullotteella. Harmaat pihakivet saivat graafisen mosaiikkimaisen lopputuloksen teippirajuksilla. Betonipatio on nyt upea ilmestys!

Pihakivet voi uudistaa kuullotteella!

Pihakivet käsiteltiin Tikkurilan Patio Kivikuullotteella. Patio Kivikuullotteen avulla voit tasata ja syventää vanhan betonipihakiveyksen väriä ja värjäämättömät betoninharmaat pihakivet voit käsitellä ihan uuden väriseksi. Annika valitsi Kivikuullotevärikartan kymmenestä maanläheisestä sävystä EK02 Harmaan ja EK04 Mustan.

Pihakivi ennen ja jälkeen muutoksen

"Tämä mun tuunausideani sai inspiraatiota marokkolaisista laatoista ja niiden geometrisistä kuvioista. Yksinkertaiset kolmiot on suhteellisen helppo toteuttaa teipillä rajaamalla ja niitä voi varioida kivasti asettelemalla laattoja eri asentoihin - tai tekemällä kuviot eri päin jos kuvioi jo valmiiksi maassa olevia laattoja. Minä tein laattoihin kolmiot kahdella värillä, mustalla ja harmaalla. Vielä yksinkertaisemminkin kuvioinnin voisi toteuttaa, esimerkiksi niin että jakaa laatan teipillä puoliksi vinottain ja maalaa yhdellä kuullotevärillä vain yhden kolmion."

Annika, Vihreä talo -blogi

ENNEN
JÄLKEEN

Näin toteutat idean

Käsittele pihakivet viikonlopussa uuteen uskoon näillä neuvoilla,

Pihakivien käsittely

1. PUHDISTA

Pese pihakivet huolellisesti liasta, pölystä, sammaleesta ja muista irtoroskista esimerkiksi painepesurilla.  Suhteellisten uusien betonipihakivien pesussa kannattaa käyttää riittävän kovaa painetta pinnan imukyvyn varmistamiseksi. Anna pestyn pinnan kuivua hyvin ennen kuultokäsittelyä.

2. RAJAA KUVIO

Rajaa haluamasi kuvio pihakiven pintaan.

VINKKI BLOGGAAJALTA: Jotta kuullote ei juokse teipin alle, paina teipit tiivisti kiven pintaan kiinni pehmeällä pyyhkeellä.

3. TEE KUULTOKÄSITTELY

Sekoita kuullote hyvin ennen käyttöä ja sen aikana. Levitä Patio Kivikuullotetta 1-2 kertaa alustan imukyvystä ja halutusta lopputuloksesta riippuen. Yleensä yhden kerran käsittely riittää, värinvaihto vaatii kahden kerran käsittelyn. Voit levittää Patio Kivikuullotteen siveltimellä, telalla tai reppuruiskulla, joka on laajoille pinnoille kätevin.

IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.