Näin öljyät terassin viikonlopun aikana

Valmistele terassisi kesään! Terassin huolto sisältää puupintojen perusteellisen pesun ja öljyämisen.

Öljykäsittely pitää terassin kunnossa

Mikäli terassi jää sään armoille ilman asianmukaista hoitoa, puu alkaa näyttämään vuosien kuluessa kuluneelta ja sen väri haalistuu. Jotta terassi pysyisi upean ja raikkaan näköisenä sekä mukavan tuntuisena, kannattaa terassin kuntoa tarkkailla säännöllisesti ja huoltaa pinta öljykäsittelyllä tarvittaessa noin 1-2 vuoden välein. Alkukesä on parasta aikaa terassin käsittelyyn, sillä näin voit nauttia juuri käsitellystä terassista koko kesän.

Öljykäsittely on helppo ja nopea projekti toteuttaa: sinun tarvitsee vain hankkia tarvittavat tuotteet ja työvälineet ja noudattaa ohjeita.

Katso videolta, miten öljyäminen tehdään, ja lue alta ohjeet vaihe vaiheelta.

Vinkit öljyämiseen

Tarkista sää etukäteen! Huomaa, että kannattaa valita lämmin ja osittain aurinkoinen viikonloppu, jotta terassin kuivumiseen on hyvät olosuhteet pesun jälkeen. 

Pese ja anna kuivua kunnolla! Terassin pesu poistaa tehokkaasti sekä lian että vanhan käsittelyn. Aiemmin tehty öljykäsittely tulee poistaa ennen uutta käsittelyä. Tämä auttaa öljyä imeytymään puuhun. Anna puisen terassin kuivua lämpimällä ja kuivalla säällä yön yli. Puuöljy imeytyy paremmin, kun pinta on kuiva.

Öljyä vain kertaalleen! Terassi öljytään vain kertaalleen, sillä muuten öljy saattaa muodostaa puun pinnalle kalvon ja pinta voi lähteä hilseilemään.

Puuterassin öljyäminen

Työvälineet ja tuotteet, jotka tarvitset terassin öljyämiseen

  • Teippiä ja suojamuovia 
  • Harja ja ämpäri terassin pesuun
  • Sivellin tai terassiöljylasta öljyämiseen
  • Jatkovarsi siveltimelle tai terassilastalle
  • Pesuaine, Terassi- ja kalustepesu 
  • Puuöljy, kuten Valtti Plus Terrace Oil (valmisvärit ruskea, kelonharmaa ja musta) tai Valtti Plus Wood Oil (sävytettävä)

Ohjeet helppoon ja nopeaan terassin öljyämiseen

1. Hanki kaikki tarvittavat tuotteet ja työvälineet.

2. Tyhjennä terassi kalusteista ja suojaa ympäröivät pinnat.

3. Puhdista terassi harjalla poistaaksesi kaiken irtonaisen lian.

4. Pese pinnat Terassi- ja kalustepesulla, ja noudata pesuaineen ohjeita. Hankaa pinta huolellisesti ja huuhtele vedellä. Anna kuivua, mieluiten seuraavaan päivään.

5. Sekoita öljyä huolellisesti ennen käyttöä  ja käytön aikana. Tee pieni koesively huomaamattomaan kohtaan, jotta varmistut pinnan lopullisesta väristä.

6. Levitä Valtti Plus Terrace Oilia tai Valtti Plus Wood Oilia tasaisesti siveltimellä tai terassiöljylastalla. Käytä tarvittaessa jatkovartta. Öljyä terassi kertaalleen tiukkaan sivellen ja varmista, että öljy imeytyy kaikkiin pintoihin.

7. Anna öljytyn pinnan kuivua 15 minuuttia ja pyyhi imeytymätön öljy pois nukkaamattomalla liinalla.

8. Nauti viimeistellystä terassista!

Ruskea terassi

Minkä tuotteen valitsen terassille?

Oikein tehty pintakäsittely korkealaatuisilla tuotteilla suojaa terassiasi. Oppaamme auttaa sinua valitsemaan oikeat tuotteet terassin ja pihan pinnoille.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi