5 vinkkiä terassin öljyämiseen

Öljykäsittely suojaa terassia niin UV-säteilyn kuin sateen aiheuttamaa kulumista vastaan. Onnistu öljyämisessä näillä vinkeillä.

1. Löydä sävy helposti valmisväreistä

Tikkurilan Valtti Plus Terrace Oil on saatavilla kolmessa suositussa valmisvärissä: ruskea, musta ja kelonharmaa. Ruskea syventää ja tasoittaa uusien ja säärasituksessa haalistuneiden kalusteiden sekä terassien ruskeaa väriä. Kelonharmaa puuöljy antaa pinnalle kauniin sävyn ja musta puuöljy luo arvokkaan, modernin ilmeen. Valitse pihasi tunnelmaan sopivin sävy, huomioiden, että lopulliseen sävyyn vaikuttaa puun nykyinen väri ja puun huokoisuus. Muista tehdä aina ensin myös koesively.

2. Valitse kestävin tuote kohteeseesi

Valitse Valtti Plus Terrace Oil, kun haluat parasta terassisi pintaan. Biopohjaisella erikoispigmentoidulla Valtti Plus Terrace Oililla on erittäin hyvä säänkestävyys, UV-suojaus ja puuöljyn erikoispigmentit. Erikoispigmentit antavat vesiohenteiselle Valtti Plus Terrace Oilille intensiivisen kuultavan värin.

3. Pese terassi huolellisesti ennen käsittelyä

Esikäsittelyssä ei kannata oikaista. Pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä ja likaa sekä palauttaa puun alkuperäistä väriä. Sekoita pesuaineseos tuotteen ohjeiden mukaisesti. Levitä Terassi- ja kalustepesu esim. varrellisella harjalla koko terassipinnalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia. Harjaa sen jälkeen pinta huolellisesti tai pese pinnat painepesurilla. Huuhtele pesuaine lopuksi pois vedellä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

4. Aloita öljyäminen, kun pinta on puhdas ja kuiva

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Käsittelyä ei kannata tehdä suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Pintojen on oltava kuivat, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

5. Hyödynnä terassiöljylastaa

Ergonomisella terassiöljylastalla on helppo öljytä terassi, myös lautojen välit. Terassiöljylastaa on kahta eri leveyttä ja sen saa kiinnitettyä jatkovarteen helpottamaan levitystä. Käsittele pinnat kertaalleen. Levitä öljyä 2-3 lautaa kerrallaan yhtäjaksoisesti päästä päähän. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puunsyiden suuntaisesti, niin että öljy imeytyy puuhun. Pyyhi imeytymätön öljy pois viimeistään 15 minuutin kuluttua kuivalla nukkaamattomalla liinalla. 

Onko sinulla kysyttävää projektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi