Homeen poisto maalipinnalta

Mustat, harmaat tai ruskeat pilkut tai alueet pintakäsitellyillä ja käsittelemättömillä pinnoilla ovat usein hometta. Lue mahdolliset syyt homeen syntymiselle ja katsot ohjeet homeen poistamiseen.

Home ulkopinnoilla

Homepilkut rakennuksen ulkopinnoilla ovat hyvinkin tavallinen näky. Ongelma on esteettinen ja yleensä home on poispestävissä kuin lika. Hometta ilmenee useimmiten pitkään kosteana pysyvillä pinnoilla, joihin kohdistuu vähän tai ei lainkaan suoraa auringonvaloa. Erityisen herkkiä homeelle ovat pohjoisseinät ja räystäiden alapinnat. Hometta voi esiintyä sekä puu- että kiviainesalustoilla, mutta myös lasi- ja metallipinnoilla.

Rakennuksen ulkopintojen homepilkut ovat esteettinen haitta, jota ei pidä sekoittaa lahovaurioihin tai sisäilmaongelmiin.

Valitulla pintamaalilla on merkitystä pinnan homehtumisherkkyyteen. Tämän päivän ilmastorasitukseen kehitetyt akrylaattimaalit säilyvät usein puhtaimpina
 

Mahdolliset syyt homeen ilmenemiseen maalipinnalla

  • Kostea ja lämmin syksy ja talvi
  • Pinnoilla on likaa, joka toimii kasvualustana homeitiöille
  • Hometta ei ole poistettu alustalta tai vanhalta maalipinnalta ennen maalausta
  • Rakenteelliset puutteet kuten liian matala sokkeli tai puutteellinen sadeveden ohjaus
  • Lähellä oleva kasvillisuus kuten puut, joista valuu epäpuhtauksia pinnoille
  • Puutteellinen pohjustus ennen maalauskäsittelyä

Ohjeet homeen poistamiseen maalipinnalta

Valitse tuote homeen poistamiseen sen mukaan, aiotko myös huoltomaalata talon vai et. Jos maalipinta ei vaadi huoltomaalausta ja on hyväkuntoinen, pese home pois Tikkurilan Huoltopesulla etiketin ohjeiden mukaisesti. Jos pinta huoltomaalataan, pese homehtuneet pinnat ennen huoltomaalausta Tikkurilan Homeenpoistolla etiketin ohjeiden mukaisesti. 

Homeen poistaminen maalipinnalta
Pintojen suojaaminen
Suojaa itsesi, kasvit, lasipinnat yms. pesuroiskeilta.
Sekoita pesuaineliuos
Katso tuoteselosteesta oikea pesuaineen ja veden suhde ja sekoita pesuaineliuos
Levitä pesuaineliuos
Kastele pinta vedellä ja levitä pesuaineliuos sienellä tai pehmeällä harjalla tai suurille pinnoille tehokkaimmin reppuruiskulla alhaalta ylöspäin. Näin vältyt raidoilta, joita voi esiintyä, jos työ tehdään vastakkaiseen suuntaan.
Anna liuoksen vaikuttaa
Jos peset pinnan Huoltopesulla, anna liuoksen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Jos käytit Homeenpoistoa, anna liuoksen vaikuttaa n. 1/2 tuntia. Älä päästä pesuainetta kuivumaan pinnalle.
Huuhdo pinnat huolellisesti
Huuhdo pinnat käsittelyn jälkeen huolellisesti puhtaalla vedellä ylhäältä alaspäin esim. harjaa apuna käyttäen ja anna pintojen kuivua.
Toista käsittely tarvittaessa
Toista tarvittaessa käsittely käyttäen vahvempaa pesuaineseosta.

Tuotteet homeen poistamiseen

Homeenpoisto

Homeen ja levän poistoon maalatuilta ja maalaamattomilta puu-, rappaus-, ja betonipinnoilta
ennen uudis- ja huoltomaalausta, sekä betonitiili- ja kuitusementtipinnoilta ennen huoltomaalausta.
 

Tutustu tuotteeseen

Talon Huoltopesu

Puu- ja kiviainesjulkisivujen hellävaraiseen ja tehokkaaseen pesuun. Ajoittainen pintojen huoltopesu ehkäisee likakerroksen syntymistä ja pintahomeen muodostumista.

Tutustu tuotteeseen

Etkö löytänyt vastausta etsimääsi kysymykseen

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen. Maalilinjaan saat yhteyttä puhelimitse, sekä sähköpostitse yhteydenottolomakkeella.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi