Vaaleaa maalia sekoitetaan

Maalilinja neuvoo: Miten säilytän maalin hyvässä kunnossa?

Onko maalia jäänyt varastoon? Maalilinja keräsi vinkit, miten säilyttää vesiohenteinen maali käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään.
Maalilinjan vinkit vesiohenteisen maalin säilyttämiseen
 1. Laske maalin menekki ja hanki vain tarvittava määrä. Maalituotteilla on rajattu säilyvyys. Liian suuren määrän hankinta voi tuoda haasteita tuotteiden säilytyksen osalta ennen seuraavaa käyttökertaa. Avatulla ja/tai sävytetyllä pakkauksella on rajallisempi varastointikestävyys kuin aukaisemattomalla ja sävyttämättömällä pakkauksella. Maalin menekin voit laskea maalilaskurimme avulla täällä.
   
 2. Tarkista säilytysohjeet. Maalituotteiden säilytyksessä on noudatettava paikallisia säädöksiä ja ohjeita säilytyspaikan sekä -lämpötilan osalta, jotka löydät purkin etiketistä ja tuoteselosteesta kohdasta Varastointi. Muista tarkistaa purkista myös tuotteen parasta ennen päivämäärämerkinnät. Vesiohenteiset tuotteet eivät kestä kylmävarastointia, vaan säilytä ne lämpimässä varastossa.
   
 3. Käytä erillistä astiaa. Mikäli epäilet, että kaikkea maalia/lakkaa ei käytetä kerralla, älä kasta maalaustyövälineitä maali-/lakkapurkkiin, vaan kaada maalia/lakkaa erilliseen astiaan, kuten telakaukaloon. Näin et siirrä epäpuhtauksia esim. työvälineistä pakkauksessa olevaan tuotteeseen.
   
 4. Säilytä maalia siihen tarkoitetussa purkissa. Säilytä maali alkuperäispakkauksessaan.
   
 5. Puhdista purkin reunat ja kansi. Maalituotepakkauksen reunat sekä kansi puhdistetaan huolellisesti maalituotteesta, jotta pakkaus saadaan suljettua tiiviisti. Näin varmistat myös, että saat kannen helpommin uudelleen auki, eikä kuivuva maalituote liimaa sitä kiinni
Kierrätys Tikkurilan tuotteille

Tarkista aiemmin säilytetyn maalin laatu

Avattu, vajaa tai aiemmin sävytetty maalituote on tarkastettava ennen käyttöönottoa. Sekoita maali tasalaatuiseksi ja jos ulkonäkö, koostumus ja tuotteen haju ovat normaaleja, sivele tuotetta johonkin erilliseen pintaan esim. pahville. Jos pinta kuivuu tuotteen etiketissä olevan ohjeistuksen mukaisesti ja väri ja maalipinta näyttävät hyvältä, voit käyttää tuotetta.

Maalijätteen hävittäminen

Kuivan maalijätteen voit hävittää sekajätteen mukana. Nestemäinen maalijäte (maalit, lakat, ohenteet,  liuottimet) ovat vaarallista jätettä (ent. nimitys ongelmajäte). Vaarallinen jäte tulee toimittaa vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin, esimerkiksi kunnallisen jätehuollon pisteisiin tai Sortti-asemille.

Täältä löydät lisää tietoa maalin ja pakkauksien kierrätyksestä sekä työvälineiden pesusta.

 

 

Onko sinulla kysyttävää maalausprojektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi