Bloggaaja Laura Lammi maalasi mökkinsä Tikkurilan tuotteilla.

Maalilinja neuvoo: Miten säilytän maalin hyvässä kunnossa?

Onko maalia jäänyt varastoon? Maalilinja keräsi vinkit, miten säilyttää vesiohenteinen maali korkealaatuisena mahdollisimman pitkään.
Maalilinjan vinkit vesiohenteisen maalin säilyttämiseen
 1. Laske maalia tarvittava määrä. Vesiohenteisilla maalituotteilla on rajattu säilyvyys. Liian suuren määrän hankinta voi tuoda haasteita tuotteiden säilytyksen osalta ennen seuraavaa käyttökertaa. Avatulla tai sävytetyllä pakkauksella on rajallisempi varastointikestävyys kuin aukaisemattomalla ja sävyttämättömällä pakkauksella.
   
 2. Tarkista säilytysohjeet. Maalituotteiden säilytyksessä on noudatettava paikallisia säädöksiä sekä valmistajan ohjeita säilytyspaikan ja -lämpötilan osalta. Muista tarkistaa myös tuotteen parasta ennen päivämäärämerkinnät. Vesiohenteinen maali ei kestä kylmävarastointia.
   
 3. Käytä erillistä astiaa. Mikäli epäilet, että maalituotetta ei kaikkea käytetä kerralla, älä kasta maalaustyövälineitä maalituotepakkaukseen vaan siirrä maalituotetta erilliseen astiaan, kuten telakaukaloon. Näin et siirrä epäpuhtauksia pakkauksessa olevaan tuotteeseen.
   
 4. Säilytä maalia siihen tarkoitetussa purkissa. Jäljelle jääneen maalituotteen säilytys tulee tehdä valmistajan ohjeiden mukaisesti. Säilytä maalituotteita vain alkuperäispakkauksissa.
   
 5. Puhdista purkin reunat ja kansi. Maalituotepakkauksen reunat sekä kansi tulee puhdistaa, jotta pakkaus saadaan suljettua tiiviisti. Voit myös jättää purkin ja kannen väliin muovipussin, jolloin seuraavalla kerralla purkin avaus on helpompaa.
Kierrätys Tikkurilan tuotteille

Tarkista aiemmin säilytetyn maalin laatu

Avattu, vajaa tai aiemmin sävytetty maalituote on tarkastettava ennen käyttöönottoa. Tarkista tuotteen haju, viskositeetti, koostumus sekä mahdollinen jäätymisen aiheuttama karkeutuminen aistinvaraisesti. Tarkista koesivelyllä tuotteen kuivuminen, kovettuminen ja ulkonäkö.

 

Maalijätteen hävittäminen

Nestemäinen maalijäte (maalit, lakat, ohenteet,  liuottimet) on vaarallista jätettä (ent. nimitys ongelmajäte). Vaarallinen jäte tulee toimittaa vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin, esimerkiksi kunnallisen jätehuollon pisteisiin tai Sortti-asemille.

Maalilinja 020 191 2002

Jos et löytänyt vastausta ongelmaasi voit kysyä neuvoa Maalilinjalta.

Ota yhteyttä Maalilinjaan

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi