Työvälineet

Tikkurilan työvälineillä onnistut

Työväline vaikuttaa ratkaisevasti maalaustyön onnistumiseen. Tikkurilan maalit ja laadukkaat työvälineet on kehitetty toimimaan yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla. Kattavaan maalaustyövälineiden valikoimaan kuuluu erikokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja siveltimiä ja tasoittajia sisä- ja ulkomaalaukseen, korkealaatuisia maalausteloja sisäseinien ja -kattojen maalaukseen sekä erilevyisiä lastoja mitä erilaisimpiin työvaiheisiin ja erityyppisten tuotteiden levitykseen.

Oikean työvälineen löytäminen

Oikea työväline löytyy helposti, kun vertaat Tikkurilan tuotteiden etiketeissä olevaa symbolia työvälineen pakkauksessa olevaan symboliin.

Siveltimet:

Yleissivellin S1

Yleissivellin S1

Laadukas keinoharjas helpottaa nopeasti kuivuvien tuotteiden työstämistä. Erityiset vesiohenteiset kaluste- ja lattiamaalit, lakat sekä paneelisuoja-aineet.

 

Vaahtomuovisivellin S09

Vaahtomuovisivellin S09

Vaahtomuovisivellin Supi Saunavahan levittämiseen saunapaneeleille sekä -lauteille. Vaahtomuovisiveltimellä saat helpoimmin levitettyä sopivan määrän ohuita vahoja ja suoja-aineita.

 

Ulkomaali-ja kuullotesivellin T1

Ulkomaali-ja kuullotesivellin T1

Sopivan taipuisa sekoiteharjas nostaa runsaasti maalia kerralla. Sivellin säilyttää muotonsa käytössä hyvin ja on helppo puhdistaa. Sopii kuullotteille ja talomaaleille.

 

Maaliharjasivellin T4

Maaliharjasivellin T4

Pehmeä harjaksinen, paksu sivellin hierrettäville tuotteille kuten öljymaaleille, punamaaleille ja silikaattimaalille.

 

Kattomaalisivellin T6

Kattomaalisivellin T6

Sivellinosa nostaa runsaasti maalia, jolloin sitä ei tarvitse kastaa usein. Joustava, vaalea sekoiteharjas tasoittaa pinnan kauniisti ja on kevyt sivellä. Sivellin käy jatkovarteen, jolloin pystyt maalaamaan ergonomisesti selkää säästäen sekä sisä- että ulkokattopintoja.

 

 

Telat:

Yleistela s10

Yleistela S10

Sisätilojen katto- ja seinämaalit. Soveltuu myös ulkotuotteiden - Kivisilin, Kivitexin ja Yki sokkelimaalin levitykseen. Nostaa paljon maalia kerralla. Soveltuu erinomaisesti Tunto Hieno struktuuripinnoitteen sekä Magnetic maalin levitykseen. Magnetic tasoitetaan levityksen jälkeen tasoittajalla tai teräslastalla.

 

Lyhyt nukkatela S11

Lyhyt nukkatela S11

Lyhytnukkainen erikoistela seinämaaleille, joille halutaan erityisen tasainen pinta. Optimaalinen myös lattiamaaleille ja -lakoille.

 

Kalustemaalitela S14

Kalustemaalitela S14

Vaahtomuovitela, joka sopii hyvin erityisesti vesiohenteisille kalustemaaleille, erityisesti sisäkäyttöön, miksei ulkotuotteillekin.

Mohairtela

Lyhytnukkainen, sileiden kalustepintojen maalaamiseen. Pinnan voi vielä viimeistellä leveällä luonnonharjaksisella tasoittajasiveltimellä. Itsessään mohairtela jättää hieman appelsiinikuvioisen pinnan. Soveltuu pääasiassa liuoteohenteisille kaluste-, ovi- ja ikkunamaaleille sisämaalaukseen.Lastat

Teräslasta S30

Teräslasta S30

Tasoitteiden, laastien ja struktuuripinnoitteiden levittämiseen ja tasoittamiseen sekä Magnetic-pinnan viimeistelyyn. Valitse kuhunkin työhön sopivan levyinen lasta.

Muovilasta S32

Muovilasta S32

Muovilasta (tapettilasta) seinänpäällysteiden kiinnitykseen sekä soveltuu erinomaisesti Tunto Hieno struktuuripinnotteen kuviointiin. Pyöristetyt kulmat eivät riko pintaa ja tekevät pehmeän jäljen kuvioituun pintaan.

 

Japan lasta

Japan lasta

Notkea ja pienikoisella japan lastalla levität kätevästi kitit ja tasoitteet pieniin paikkauksiin mm. kalusteissa, ikkunoissa ja seinä- ja lattiapinnoilla.

Terassiöljylasta

Terassiöljylasta

Ergonomisella jatkovarteen liitettävällä terassilastalla on kätevä käsitellä terassilaudat ja niiden välit. Sieniä saatavilla kahta eri kokoa. Tarvitset lisksi telakaukalon sekä jatkovarren.

 

Muut työvälineet

Henkilönostin

Henkilönostin

Turvalliseen työskentelyyn esim. julkisivuilla. Nostimilla voidaan korvata paikalle rakennettavat maalaustelineet. Nostimia löytyy erilaisia versioita ulko- että sisäkäyttöön.

 

Puhdistusliina (nukkaamaton)

Puhdistusliina (nukkaamaton)

Puhdistusliina, nukkaamaton, esim. mikrokuituliina, joka poistaa tehokkaasti pinnoilta pölyä ja ei jätä kangasnukkaa puhdistetulle alueelle.

 

Rajaaja

Rajaaja

Apuväline katto- ja seinäpintojen rajausmaalaukseen. Erityisen kätevä sisänurkissa, ei tarvitse rajata teippaamalla.

 

Reppuruisku

Reppuruisku

Kevyillä ja helppokäyttöisillä reppuruiskuilla ulkotiloissa maalattavalle pinnalle pesuaineen levitys käy helposti.

 

Sekoitustikku

Sekoitustikku

Maalituotteiden sekoittamiseen ennen käsittelyä ja käsittelyn aikana.

 

Painepesuri

Painepesuri

Laite suurien pintojen puhdistamiseen ennen pintakäsittelyä. Saadaan tehostettua sekä pesuaineen levitys että huuhtelu.

 

Tapettiveitsi

Tapettiveitsi

Lasikuitutapettien leikkaamiseen ja siistimiseen.

 

Teräsharja

Teräsharja

Ruosteen, epäpuhtauksien ja hilseilevän maalikalvon poistaan eri pinnoilta, kuten metalleilta ennen pintakäsittelyä.

Pölyharja

Pölyharja

Harja pintojen irtonaisen lian ja pölyn puhdistamiseen ennen maalausta.

 

Hiomakivi

Hiomakivi

Hiomakivi soveltuu sementtiliiman poistoon valubetonipinnoilta pienehköillä alueilla ennen pintakäsittelyä. Käytetään sekä lattiapinnoilla että sokkelissa.

 

Hiomapaperi

Hiomapaperi

Pintojen hiomiseen ja karhentamiseen. On saatavissa rullatavarana, arkkeina tai eri hiomakoneiden muotoon leikattuina. Hiomapaperin karkeus esitetään lukuarvona 80, 120, 240 jne. Mitä pienenpi luku sitä karkeampi paperi on.

 

Kalkkiharja

Kalkkiharja

Pitkä- ja notkeaharjaksinen sivellin, kalkkimaalin levitykseen ja kiviainespintojen slammaukseen.

 

Katuharja

Katuharja

Erityyppisiä harjoja voidaan käyttää pintojen puhdistamiseen tai pintojen kuviointiin.

 

Kertakäyttöinen hengityssuojain

Kertakäyttöinen hengityssuojain

Kertakäyttöinen hengityssuojain suojaa pääasiallisesti pölyltä ja muilta hiukkasepäpuhtauksilta. Suositeltava käyttää erityisesti pölyävien työvaiheiden aikana, esim. tasoitehiontatyö, rakennussiivous tai purkutyömaat.

 

Lattiahiomakone

Lattiahiomakone

Lattioiden pinnan tasoitushiontaan sekä hoitotyöhön tarkoitettu laite. Soveltuu yleisesti eri lattiamateriaalien hiontaan ja kiillotukseen, riippuen käytetyn hiontalaikan materiaalista.

 

Lattiamoppi

Lattiamoppi

Lattiapintojen kuiva-, nihkeä ja kosteapyyhintään tarkoitettu työväline, joka on helppo puhdistaa aina tarvittaessa.

 

Jatkovarsi T40

Jatkovarsi T40

Kevennä työtäsi jatkovarrella aina, kun se on mahdollista. Ulottuvuus jatkovarrella vähentää kyykistelyä tai kurottelua säästäen selkääsi ylimääräiseltä rasitukselta. Jatkovarsi tekee maalaamisesta täten myös kevyempää ja nopeampaa, jolloin työsaumojakaan ei muodostu niin helposti. Kätevä käyttää niin katto-, seinä- kuin lattiapintojen pintakäsittelyssä ja hiontatyössä. Liitettävissä maalausteloihin, sopivalla varrella oleviin siveltimiin sekä tarkoitukseen soveltuviin hiomatukiin.

 

Hierrin T20-struktuuripinnoitteille

Hierrin T20-struktuuripinnoitteille

Taipuisa muovinen hierrin struktuuripinnoitteille. Viistetyt reunat helpottavat hiertämistä. Lisäksi hierrin on kevyt ja helppo puhdistaa.

 

Turvavaljaat

Turvavaljaat

Puotamissuojain katolla ja korkeissa paikoissa työskennellessä. Lisäksi turvaköydet, liitosköydet ja kiinnittimet.

 

Sieni

Sieni

Huokoinen pesusieni on imukykyinen pintojen pesuun tai kostea- ja nihkeäpuhditukseen tarkoitettu työväline.

 

Kaavinrauta

Kaavinrauta

Hilseilevän maalinpoistoon. Kaavinrautoja löytyy monia erilaisia malleja sekä leveyksiä. Sisä- ja ulkomaalausten esikäsittelyyn.

 

Hiomatuki

Hiomatuki

Hiomatukeen kiinnitetään hiomapaperi. Helpottaa hiomatyötä sekä antaa tasaisen hiomajäljen. Hiomatukia löytyy myös jatkovarteen liitettävänä.

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi