Raw design
Maalaa kylpyhuone hiekan sävyihin
Raw Design-blogista tuttu Peeta uudisti kylpyhuoneen lämpimän maanläheisellä Vulkaniitti-sävyllä S486. Uusi sävy on kuin mutaan taittavan beigen ja harmaan yhdistelmä, trendikäs "greige". Kylpyhuoneen kauniit paneelit ja katto saivat himmeän maalipinnan. Näin toteutat kylpyhuoneen maalausprojektin!
"Ruskea toimii yllättävän hyvin kylpyhuoneessakin!"

Peeta maalasi kylpyhuoneen seinät himmeällä Luja-pintamaalilla. Monipuolinen Luja Himmeä kestää niin kosteutta, mekaanista rasitusta kuin pesuakin. Himmeän pinnan ja laajan värivalikoiman ansiosta Lujalla saadaan helposti aikaan myös näyttäviä pintoja.

Luja-maalin sävy Vulkaniitti, S486 löytyi Tikkurilan Tunne Väri -kartasta:

"Sävy oli melko rohkea valinta wc-tilaan, mutta uskoin että se toimii varmasti tilassa hyvin. Saven sävyinen maali sudittiin lattian rajasta ihan kattoon asti, samalla sävyllä paneelit, seinät ja kattokin vielä. Tilasta tuli paljon tunnelmallisempi, kaakeleiden sävy pääsee loistavasti oikeuksiinsa ja ruskea toimii mielestäni yllättävän hyvin kylpyhuoneessakin!"

Peeta Peltola, Raw Design -blogi

Näin toteutat idean

Peeta sai kylpyhuoneen seinät maalattua parissa päivässä.

Seinän maalaus

ESITYÖT

1. Pyyhi seinän pinta ennen käsittelyä. Jos seinä on selvästi likainen, pese pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

ESITYÖT

2. Hio kiiltävät ja kovat maalipinnat himmeiksi ja poista pöly pölyharjalla.

3. Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. 

MAALAUS

4. Sekoita maali ja kaada telakaukaloon. Maalaa pinta ensin Otex Tartuntapohjamaalilla. Käytä maalaamiseen luonnonharjasivellintä. Otex-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

MAALAUS

5.  Pintamaalaa huoneen seinät 1-2 kertaa puolihimmeällä Luja-sisustusmaalilla. Levitä Luja keinokuitusiveltimellä tai mohairtelalla. Kattoon kannattaa valita himmeä Luja-maali. Irroita maalarinteipit ennen kuin maali ehtii kuivua.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.

Tarvikkeet

Kylpyhuoneen seiniin ja kattoon tarvittiin noin 6 litraa Luja-maalia ja Otex-maalia 3 litraa.

VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi vihreää nappia painamalla ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.