Mustan kanssa yhteensopivia sävyjä puujulkisivuille

Suosittu musta puulkisivuille – D129 Korppi

Niukkalinjainen Korppi
Näytöllä näkyvä väri on saatu aikaan sähköisesti ja voi poiketa todellisesta väristä. Tarkista aina väri oikeasta värimallista ja tee koemaalaus, jotta voit varmistua värin sopivuudesta.

Niukkalinjainen musta – D129 Korppi
 

Mustan julkisivuvärin suosio on noussut tasaisesti. Erityisesti uusiin puujulkisivuihin musta on ollut suosittu valinta, eikä se yllätä. Musta onnistuu olemaan yhtä aikaa hillitty, dramaattinen, ajaton ja trendikäs.
 

Niukkalinjaisen tyylin kannattajalle musta D129 Korppi on oiva valinta. Mikäli mustan rinnalle halutaan tuoda muita sävyjä mutta yleisilme pitää hillittynä, kannattaa yksityiskohtiin ottaa tumma harmaa.
 

Perinteistä tyyliä edustavissa rakennuksissa musta on harvoin ollut käytössä päävärinä. Mustan värin käyttöä tällaisessa tapauksessa kannattaa puntaroida muuta ympäristöä vasten. Perinteisin väriyhdistelmä mustan kanssa on valkoinen.

Nämä värit voit yhdistää mustaan puujulkisivuun
 

Musta D129 Korppi on julkisivuvärinä pelkistetty. Skandinaavinen niukkalinjaisuus ja musta sopivat yhteen luoden ajattoman puujulkisivun.


Mustan talon värin kanssa yhteen voi sovittaa esimerkiksi tummat harmaat Q481 Noki tai Q805 Liuske. Noki sävyä voi sovitella esimerkiksi ikkunanpuitteisiin ja oviin ja Liuske taas puolestaan on hyvä vaihtoehto sokkelin sävyksi.
 

Klassisempaan väripalettiin musta yhdistetään vaaleiden yksityiskohtien kuten ikkunanpuitteiden kanssa. Mustan rinnalla vaalean ei tarvitse olla aivan puhtaan valkoista ja silti kontrasti on riittävä. Kannattaa mieluummin valita murrettu vaalea sävy, jolloin kokonaisuus näyttää maisemassa rauhallisemmalta. Suosittelemassamme väriyhdistelmässä on Q802 Haikara.

Mustan kanssa yhteensopivia sävyjä puujulkisivuille
Näytöllä näkyvä väri on saatu aikaan sähköisesti ja voi poiketa todellisesta väristä. Tarkista aina väri oikeasta värimallista ja tee koemaalaus, jotta voit varmistua värin sopivuudesta.


Kokeile sävyjä ColorUP!-ohjelmalla
 

Jokainen talo on yksilöllinen. Mikä toimii yhtäällä voi näyttää väärältä toisaalla. Testaamalla saat selville mikä väriyhdistelmä on kodillesi paras. Testaa värejä ensin oman talosi kuvaan Color Up-värisuunnitteluohjelmallamme.


Kokeile ColorUP!-ohjelmaa >>

Tee koemaalaus Colour It -sävytestereiden avulla
 

Värien testaaminen varmistaa parhaan lopputuloksen. Pääset tilaamaan koemaalauspurkkeja peittävistä sävyistä alla olevan linkin kautta.
 

Tilaa sävytesteri >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi