Hiilenharmaat piharuukut
Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski tuunasi terrakottaruukuille uuden ilmeen rouhealla Yki-sokkelimaalilla. Näyttävä ruukkukokoelma valmistui yhdessä iltapäivässä.
Näyttävä mattapinta

Piharuukut käsiteltiin Tikkurilan Yki-sokkelimaalilla. Sokkelimaali antaa ruukuille säätä kestävän ja näyttävän karhean mattapinnan. Riikka valitsi ruukkujen värit Tikkurilan suositusta Deco Grey –värikartasta, josta löydät 94 hurmaavaa harmaata niin sisälle kuin ulos. Tällä kertaa väreiksi valikoitui mustaan palettiin sopivat 1934 ja 1935.

ENNEN
JÄLKEEN

Ruukku ennen ja jälkeen muutoksen

"Ensimmäisenä mielessäni oli tuunata daybed ja jokin kaunis ja ryhdikäs hylly kasveille.  Kun ajatukset hiukan vielä hautoivat, niin hyllyille halusin toki tyylikkäät ja ilmeeseen sopivat ruukut.  Siispä ensitöikseni annoin terracotta ruukuilleni uuden mattapintaisen ulkoasun maalamalla ne Yki sokkelimaalilla (Deco Grey sävyt 1934, 1935) Maali soveltuikin ruukkujen maalamiseen oikein mainiosti."

Riikka Kantinkoski, Weekdaycarnival-blogi

Näin toteutat idean

Ruukun maalaus käy hetkessä, kun käytät kalustetelaa ja maali kuivuu muutamassa tunnissa.

Ruukun maalaus

1. PUHDISTA

Puhdista irtolika uusien ruukkujen pinnasta harjaamalla. 

2. PESE

Jos haluat maalata vanhoja ruukkuja, pese pinta huolellisesti, varsinkin valkoinen suola- tai kalkkihärmä on puhdistettava pinnasta pois. Kuivata pinnat hyvin ennen maalaamista.

3. MAALAA

Maalaa pinta 1-2 kertaa Yki-sokkelimaalilla. Parhaan lopputuloksen saat aikaan telalla.

IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.