Yki Sokkelimaali

Alkalinkestävä akrylaattimaali.

Avainlippu_NEW

Yki Sokkelimaali

Alkalinkestävä akrylaattimaali.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 6 m²/l
  • 4 h
  • 2 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Alkalinkestävä akrylaattimaali.


Ominaisuudet

Betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden maalaamiseen.


Käyttökohteet

Sokkelit


Riittoisuus

4–6 m²/l kertalevitys. Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä.


Työtapa

sivellin, tela, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Alustan tulee olla riittävän kiinteä, kuiva ja kova ennen pintakäsittelyä. Maalaamaton pinta: Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Ylitasoita harkkopinnat ja epätasaiset betonipinnat Yki Värilaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat ylitasoitukset tehdään Yki Värilaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Pinnat maalataan 1–2 kertaan. Maalia voidaan tarvittaessa ohentaa pohjamaalauksessa korkeintaan 20 % vedellä. Pintamaalaus tehdään ohentamattomalla maalilla.


Huoltomaalaus:

Yki Sokkelimaalilla maalattu pinta huoltomaalataan Yki sokkelimaalilla, ks. Pinnan esikäsittely, Pohjustus ja Maalaus.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut Yki Sokkelimaalilla maalattu pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. Huom! Homeenpoiston jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


VOC

(cat A/c) 40 g/l (2010) Yki Sokkelimaali sisältää VOC max. 40 g/l.


Helppo suoja sokkelille

Vesiohenteinen telattava Yki Sokkelimaali soveltuu betoni- ja tasoitetuille harkkosokkeleille. Oikein toteutettu maalaus on helppo ja kustannustehokas tapa suojata ja kaunistaa niin uusi kuin vanhakin sokkeli.

Product usp1consumer_img
Yki Sokkelimaali

Lähes rajaton värivalikoima

Yki Sokkelimaali on hyvin laajasti sävytettävissä. Tuotteen väri voidaan valita Puutalot-, Kivitalot- tai Facade-värikartasta.

Product usp2consumer_img
Yki Sokkeli

Pinnoitteiden pohjamaaliksi

Yki Sokkelimaali soveltuu pohjamaaliksi Yki Aitokiven ja Yki Rouhepinnoitteen alle. Pohjamaalaus tasoittaa alustan imukykyä ja väriä.

Product usp3consumer_img
Yki Sokkeli
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi