toimistotilan seinä maalattu Tikkurilan sävyllä L478 tuulihaukka

Asuin- ja toimitilat

Ympäristövaatimukset täyttävät ratkaisut terveellisen ja turvallisen sisäilman varmistamiseksi.

Maalin tarkoituksena on paitsi antaa pinnalle haluttu ulkonäkö, myös suojata materiaalia erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä ja mahdollistaa pinnan käytettävyys. Sisämaalauksessa on oleellista valita kyseiseen tilaan, tilankäyttöön ja materiaalille sopivat tuotteet. Tila ja tilan käyttötarkoitus määrittelee maalattavien pintojen rasitusluokat. Valitsemalla rasitusluokkaan soveltuvat maalituotteet varmistetaan maalatun pinnan puhtaana pidettävyys, kulutuksen kesto ja soveltuvuus aiottuun käyttötarkoitukseen.

Oikein valituilla maalituotteilla voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin tekijöihin:

  • Pintojen puhtaana pitämisen helppous ja mekaanisen rasituksen kesto
  • Huoltomaalausvälin pidentäminen
  • Työnjäljen tasaisuus, värien ja kiiltoasteiden vaatimusten täyttyminen
  • Puhdas ja terveellinen sisäilma sekä ympäristön kestävä kehitys

Viihtyisyyttä ja toimivuutta asuin- ja toimitiloihin

Seinä- ja kattopintoihin kuivissa sisätiloissa esimerkiksi asuinhuoneissa, keittiöissä, toimistoissa ja kevyen kulutuksen julkisissa tiloissa kohdistuu suuria mekaanisia rasituksia ja pintojen tulee kestää satunnaista pesua ja pyyhkimistä. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi kevyen kulutuksen julkiset tilat, asuntojen keittiöt ja wc-tilat sekä kuivat koestustilat, jotka eivät joudu alttiiksi kemialliselle rasitukselle.

Valitsemalla rakennusmateriaalin päästöluokan M1 saaneita maalituotteita edesautetaan hyvän sisäilman laadun saavuttamista. Maalien helppo työstettävyys, hyvä peittokyky, tarttuvuus alustaan sekä ja laadukas lopputulos takaavat myös sujuvan työskentelyn kohteessa.

Toimistotila

Käyttäjä- ja ympäristöystävälliset Nova-rakennusmaalit

Nova-sarjan maalit ovat mietohajuisia, ympäristö- ja käyttäjäystävällisiä. Tuotteita käytetään yleisesti seinä- ja kattopinnoilla esimerkiksi asuinhuoneissa, keittiöissä ja toimistoissa. Monipuolinen Nova-tuoteperhe mahdollistaa yhdellä tuoteperheellä katto- ja seinäpintojen maalaamisen asuinrakennuksissa.

Laajan värivalikoiman ansiosta Nova-sarjan pintamaalit ovat erinomainen valinta isoille näyttäville väriseinille. Nova 7 -sisämaalin sivukiilto on samalla tasolla suoraan edestä mitatun kiillon kanssa. Tämä tekee maalaamisesta ja maalattujen pintojen petraamisesta helpompaa, kun työstörajat erottuvat vähemmän.

 

Lataa esite

Vesiohenteiset dispersiomaalit sisäseinien ja -kattojen maalaukseen

Mietohajuinen Nova on laadukas ja luotettava rakennusmaalisarja ammattilaisille. Hyvä telattavuus ja tasainen lopputulos takaavat onnistumisen joka kohteessa. Nova-tuoteperheeseen kuuluu myös Nova 7+ sisämaali, joka soveltuu rasitusluokan RL04 kohteisiin. Tällaisia tiloja ovat asuinrakennuksissa esimerkiksi porrashuoneet, aulat, kerhohuoneet ja ulkovälinevarastot. Näin ollen Nova-tuoteperheellä voidaan maalata monipuolisesti asuinrakennusten seinä- ja kattopintoja ilman, että tuoteperhettä tarvitsee vaihtaa.

Vähäpäästöisyyttä Joutsenmerkki-, LEED- ja BREEAM-kohteisiin

Nova-tuotteet soveltuvat Suomessa yleisimpien ympäristöluokitusten mukaisiin rakennushankkeisiin, joissa kiinteistölle haetaan esimerkiksi Joutsenmerkki-, LEED- tai BREEAM -sertifiointia. Tuotteilla on M1-rakennusmateriaalin päästöluokka, Joutsenmerkki ja ne ovat Allergia- iho- ja astmaliiton hyväksymiä.

kestävä rakentaminen

Maalin valinta rakennusmaalauksessa

Lue lisää rakennusmaalin valinnasta ja sen valintaan vaikuttavista tekijöistä. 

HALUATKO KUULLA LISÄÄ RATKAISUISTAMME, TAI TARVITSETKO APUA OIKEAN PINTAKÄSITTELYMENETELMÄN VALINNASSA? OTA YHTEYTTÄ ASIANTUNTIJOIHIMME.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi