kauppakeskus kaari

Julkiset tilat

Luotettavat ratkaisut pinnoille, joilta vaaditaan kovaa pesun- ja kulutuksenkestoa.
Julkiset tilat vaativat rakennusmaaleilta paljon

Maalin tarkoituksena on paitsi antaa pinnalle haluttu ulkonäkö, myös suojata materiaalia erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä ja mahdollistaa pinnan käytettävyys. Sisämaalauksessa on oleellista valita kyseiseen tilaan, tilankäyttöön ja materiaalille sopivat tuotteet. Tila ja tilan käyttötarkoitus määrittelee maalattavien pintojen rasitusluokat. Liiketilat, luokkahuoneet, porrashuoneet, sisäliikuntatilat, potilashuoneet ja raskaan kulutuksen julkiset tilat kuuluvat rasitusluokkaan RL 04. Tällaisissa tiloissa maalattaviin pintoihin kohdistuu erittäin suuria mekaanisia rasituksia ja pintojen tulee kestää pesua ja pyyhkimistä. 

Valitsemalla rasitusluokkaan soveltuvat maalituotteet varmistetaan maalatun pinnan puhtaana pidettävyys, kulutuksen kesto ja soveltuvuus aiottuun käyttötarkoitukseen. Valitsemalla rakennusmateriaalin päästöluokan M1 saaneita maalituotteilla edesautetaan hyvän sisäilman laadun saavuttamista. Maalien helppo työstettävyys, hyvä peittokyky, tarttuvuus alustaan sekä ja laadukas lopputulos takaavat myös sujuvan työskentelyn kohteessa.

Oikein valituilla maalituotteilla voidaan vaikuttaa mm. seuraaviin tekijöihin:

  • Pintojen puhtaana pitämisen helppous ja mekaanisen rasituksen kesto
  • Huoltomaalausvälin pidentäminen
  • Työnjäljen tasaisuus, värien ja kiiltoasteiden vaatimusten täyttyminen
  • Puhdas ja terveellinen sisäilma sekä ympäristön kestävä kehitys

Ässä-rakennusmaalit raskaan kulutuksen kohteisiin

Ässä-sarjan tuotteet on kehitetty ammattilaisten käyttöön kohteissa, joissa vaaditaan erittäin suurta rasituksen kestoa kuivissa sisätiloissa. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi raskaan kulutuksen julkiset tilat, liiketilat, luokkahuoneet, porrashuoneet, sisäliikuntatilat sekä potilashuoneet. Ässä-tuotteet kestävät pesua ja mekaanista rasitusta erittäin hyvin.

 

Lataa esite

Liikuntahalli

Vesiohenteinen, ammattilaisille kehitetty akrylaattimaali

Ässä-rakennusmaaleja käytetään sisäseinien ja -kattojen maalaukseen uudis- ja korjauskohteissa. Tuotteissa on ensiluokkaiset työstöominaisuudet ja maali on  helposti levitettävissä ruiskulla tai telalla. Ässä-rakennusmaaleissa on erinomainen tartunta myös aiemmin maalatuille pinnoille. C-pohjan ansiosta valittavana on laaja värivalikoima, jolloin voit valita saman tuoteperheen tuotteen sekä pohjaan että pintaan. 

kerrostalo

Ympäristöluokituksiin sopiva ratkaisu

Ässä-tuotteet soveltuvat Suomessa yleisimpien ympäristöluokitusten mukaisiin rakennushankkeisiin, joissa kiinteistölle haetaan esimerkiksi LEED tai BREEAM -sertifiointia. Tuotteilla on myös M1-rakennusmateriaalin päästöluokka ja Joutsenmerkki.

Ässä-pintamaalit ovat myös EU:n laivavarustedirektiivin (Marine Equipment Directive) mukaisesti MED-hyväksytty, eli niitä voidaan käyttää risteilyalusten sisutusmateriaaleissa.

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme, tai tarvitsetko apua oikean pintakäsittelymenetelmän valinnassa? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi